Vietnam vs Thailanda: Unde să călătorești în continuare?

Vietnam vs Thailanda: Unde să călătorești în continuare?

Mâncarea delicioasă, natura locală încântătoare și artsa tradițională colorată – călătoriile exotice sunt cea mai bună alegere pentru o vacanță ieșită din tipare. Având în vedere că Vietnam și Thailanda sunt lideri în Asia de Sud Est în ceea ce privește călătoriile exotice, apare inevitabil întrebarea: «Care țară să explorez în continuare, Vietnam sau Thailanda?» În continuare, vom discuta despre Vietnam vs Thailanda, cu accent pe atracțiile turistice unice, culturi și statutul de viză.

Cea mai bună opțiune pentru călătorul aventurier și obiective turistice

Atunci când vorbim despre călătoriile exotice și avventure, Vietnam și Thailanda se află în topul preferințelor turiștilor. Ambele sunt cu adevărat specii de fascinație și viu colorate, ambele oferind o pensiune bună și o experiență unică pentru cei care le vizitează.

Vietnam

Vietnamul poate fi împărțit în cinci regiuni distincte: Hue, Hu, Phan Thiet, Hanoi și Saigon. Majoritatea turiștilor merg la Saigon pentru a se bucura de mâncare autentică, care este considerată cea mai bine preparată din Vietnam și în Asia de Est. În plus, cei care vizitează Saigon nu trebuie să facă față mulțimii de turiști care inundă plaje și înbățișând parcurile tematice din țară.Alte obiective populare în Vietnam includ orașul Hoi An vechi de 500 de ani cu palate și temple istorice, plajele exotice ale Phu Quocși delta albastru Me Kong. O zonă spectaculoasă este și golf de Halong, o regiune fascinantă cu 1,593 insule care aparțin Ultimei Glaciații și care sunt renumite pentru experiențele ecoturismului.

Thailanda

Thailanda se remarcă prin străvechi temple budiste, manastiri și orașele istorice. Cel mai mare oraș al țării, Bangkok, este cea mai bună localitate din țară pentru a deține o vacanță exotica, oferind turiștilor servicii excelente si atracții strălucitoare. Pentru momentele de relaxare, turiștii își pot petrece timpul unei piscine pentru a se răsfăța în soare într-un habitat tropical desăvârșit sau să iasă la shopping!

Când vorbim despre Thailanda, nu putem omite pitorescul ul plajelor și a resorturilor turistice livecare oferă atât confort cât și servicii premium. Plajele Phi Phi și Phuket sunt cunoscute în Thailanda pentru activitățile distractive de snorkeling și scufundări, precum și pentru viețile de noapte vii și relaxante.

Unde să urmărești The Rookie și spin-off-urile sale federale Te-ar putea interesa si: Unde să urmărești The Rookie și spin-off-urile sale federale

Visa și legislația locală

Visa Vietnam

Pentru a intra în Vietnam, turiștii străini au nevoie de o viza Vietnam. Există mai multe tipuri de viză disponibile, cum ar fi viza de afaceri și viza turistică. Aceste tipuri de viză s-ar putea să vă permită să stați în Vietnam între 1 și 3 luni. Majoritatea își obțin viza cu ușurință prin intermediul unei agenții, fie online sau de la ambasada locală.

Visa Thailanda

În cazul în care doriți să vizitați Thailanda, nu este necesară viza atâta timp cât își mențineți un permis de ședere de până la 30 de zile. Cu toate acestea, pentru a extinde permisul de ședere; turiștii trebuie să depună o cerere după ce ajunge în Thailanda.

Buget și transport

Buget

În general, facilitățile turistice cum ar fi cazarea și mâncarea sunt mai accesibile în Vietnam decât în Thailanda. Dacă acest lucru nu vă ajută să decideți țara destinației tale preferate, iată un scurt rezumat.

Facilitate Vietnam Thailanda
Mâncare Moderat Relativ scump
Transport Accesibil Moderat
Suveniruri Relativ scump Moderat

Transport

Vietnamul este ideal pentru cei care caută transport ieftin și eficient, atât călătoria pe jos cât și călitoria cu trenul fiind opțiuni îngrijite. Auto-conducerea este, de asemenea, o opțiune accesibilă, cu toate acestea, șoferii trebuie să fie pe deplin familiarizați cu regulile de circulație stradale.

În ceea ce privește Thailanda, transportul local variază de la mașini taxi, tuk-tuk și mers pe jos la de mers pe bicicletă și alocații privite. Cu toate acestea, serviciul de tren nu este prea bun iar suprafața terestră este cea mai bună și mai sigură modalitate de transport.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Vietnam vs Thailanda: Unde să călătorești în continuare?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×