Viola Davis: Actrița talentată și pasionată

Viola Davis: Actrița talentată și pasionată

Viola Davis este una dintre cele mai talentate și cunoscute actrițe din America în prezent. Activitatea sa în lumea divertismentului, de la teatru, la film și seriale televizate, au câștigat multiplă recunoaștere pentru instruirea excepțională și interpretările sale emoționante și puternice.

În această scurtă documentare, vom lua o privire mai îndeaproape la biografia și cariera lui Viola Davis, precum și la dragostea sa pentru arta și exuberanța puterii de a ajunge la public.

Viola Davis s-a născut la 11 august 1965 în Ceppeskille din statul american Rhode Island. Tatăl ei, Dan Davis, a lucrat ca gardian de securitate pe un petrolier de pe canalul Panama-Pacific, în timp ce mama, Mary Alice, a lucrat timp de 20 de ani ca casiera. Tânăra Viola a crescut într-o gospodărie modestă și aâ învățat limba engleză imediat ce a început școala primară.

Davis a asistat la Central Falls High School și și-a urmat rădăcinile dramatice ale bunicii mamei sale, Mary Alice, care a jucat la localul teatru din Rhode Island și mai târziu pe Broadway. Davis a participat la Juilliard School, absolvind cu un grad în teatru.

Carațea de carierăCea mai mare parte a carierei sale de până la această în 2021 a fost cea de actor de teatru. A interpretat pe Broadway în diverse piese, cum ar fi Seven Guitars și King Hedley II și a câștigat mai multe premii și recunoașteri ale cronicarilor.

Trecerea la film și televiziune a venit în mare măsură prin intermediul rolurilor sale secundare, aparițiile aparținând unor producții precum Traffic din 2000 și Solaris în 2004. Însă, recunoașterea adevărată și recunoașterea a venit în 2008, cu apariȣia în pelicula Două Săptămâni și câștigarea unui Glob de Aur.

În anii ce au urmat, Davis a continuat să apară în roluri în producții de televiziune, inclusiv în How to Get Away with Murder, spunând că această rol a fost „un pasif pentru realizările personale de a se împlini”.

Lista premiilor și recunoașterilor

De-a lungul carierei sale, Davis s-a bucurat de numeroase premii și recunoașteri.

Premiul Glen Gould produs de Davis pentru Seven Guitars - 2004

Premiul Oscar pentru Cel mai bun Film al anului pentru Două Săptămâni - 2008

Natalie Portman: Actrița talentată cu o prezență puternică pe ecran Te-ar putea interesa si: Natalie Portman: Actrița talentată cu o prezență puternică pe ecran

NAACP Image Award pentru The Help - 2012

Globul de Aur pentru How to Get Away with Murder - 2016

Premiul Emmy pentru Cel mai bun actor în serii TV pentru How to Get Away with Murder - 2016

Câștigarea premiilor si recunoașterii

Davis își dedică o mare parte din viața sa în căutarea excelenței și își pursuie pașii prin urmărirea unei cauze mai mari. În primul rând, mulțumită abilităților sale de a-și prezenta dovezile, Davis a impus o prezență incredibil de puternică atât în ​​film, cât și în teatru.

Datorită perseverenței sale, și-a adunat în câțiva ani nu numai premii și recunoaștere sau câștiguri financiare, ci și astfel de titluri ca „a doua femeie afro-americană premiată cu Oscar de Oscar”. Davis a obținut două oscioare și două nomine pentru Oscar, fonduri însemnate, în plus față de o mare selectare de alte premii, inclusiv Premiul Tony și Premiul Emmy.

Implicarea socială și umanitară

În plus față de măiestria sa artistică, Davis și-a exprimat dragostea pentru comunitatea sa prin implicarea pe plan social și umanitar. Nu a trecut mult până când Davis a apărut pe procurile marilor campanii de binefacere și de acțiune pentru cauze precum eradicarea foamei și construirea unui acoperiș sigur peste capul familiilor ce doresc.

Davis și-a manifestat sprijinul cu amabilitate și compasiune. Cu abilitățile sale cu ochii lumi, Davis susține campaniile și evenimentele sale și contribuie la transmiterea unor mesaje sufletițe și adevărate, iar aceste acțiuni fac din ea un om pozitiv și puternic.

Influența lui Viola Davis

Viola Davis a reușit să genereze o influență considerabilă asupra oamenilor și a comunităților din întregă lume. În primul rând, prin diferitele ei proiecte și jocuri de filme, Davis a promovat importanta diversității și a impactatoarelor istorii ale actorilor negri.

Davis și-a pus mereu exercițiul său talentat în serviciul unei cauze mai mari și a făcut acest lucru pentru a ajuta actorii afro-americani să fie în măsură să obțină recunoașterea și respectul pe care îl merită.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Viola Davis: Actrița talentată și pasionată

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×