William Blake: Picturile și ilustrațiile artistului William Blake

William Blake: Picturile și ilustrațiile artistului William Blake

William Blake a fost un poet, muzician și artist englez notabil al secolului al XVIII-lea și începutului secolului al XIX-lea. Blake s-a manifestat inițial în particular în pictură, devenind mai târziu cunoscut pentru versuri, în special din volumele sale Celebrul Prophets of Jerusalem și Songs of Innocence and of Experience. Ca artist, picturile și ilustrațiile sale produse în nuanțe pastel include imagini religioase, mitologice, istorice și filosofice, în timp ce versurile sale explorează aspecte spirituale și simbolice, în special temele neobișnuit de personale și de provocare a contradictiilor.

William Blake s-a născut în 28 noiembrie 1757, în Londra, în căminul unui strâmtorat comerciant de mătase. Copilăria lui a coincis cu imaginile de pe hârtie ale lui Robert Salmon și s-a bucurat de libertatea oferită de educația domiciliară, care îi permitea lui Blake să viziteze muzeul British, Turnul Londrei și alte minunății și să se bucure de o mare varietate de domenii. Când Blake avea doi ani, tatăl lui a primit permisiunea să devină antrenor de inițierea lui în arta gravurii și tâmplăriei. În timp ce era elev la școala de gravură Royal Academy, Blake a studiat și teologia, mitologia clasică și arta renașterii, devenind un artist creativ, bine versatil.După ce Blake a primit câteva numiri ca artist al palatului de la 1782 la 1784, el a denunțat arta modernă ca fiind la modă și a început să facă și să predea politici economice, religioase și sociale inovatoare. Drept rezultat, Blake s-a sprijinit exclusiv din pictură și gravură din 1784 până la moartea lui în 1827. Blake a început să își creeze și să se autodeclareze operele de artă, reclamându-și apropierea sa cu Dumnezeu și întelegerea despre lumea spirituală care îl inspira.

Blake a fost un artist în ordinea sa proprie, pornind de la teme inspirate de mitologia și religia sa catolică și predicând cercetarea independentă și libertatea de exprimare. Din acest motiv, el a fost pe deplin interesat de radicalizarea puterii civice, iar anumite lucrări ale sale se opuneau oarbei conformități și brutalitate a regatului curții regale.

Operele lui William Blake

William Blake uimeste cu versuri în care exploreaza aspecte spirituale și simbolice, precum și cu ilustratiile sale portret pentru romane contemporane, portrete istorice și scene din seara Iluziilor. Unele dintre cele mai apreciate lucrări ale sale de artă include:

Abstracția artei: Lupta pentru libertatea artistului Te-ar putea interesa si: Abstracția artei: Lupta pentru libertatea artistului
  1. Dumezeu crează lumina - Pictura din 1802, cea mai mare dintre lucrarile lui Blake, reuneste religia cu imaginatia lui în timp ce imaginea unei mâna dominate se extinde în scene pictate de unghiuri geometrice și linii radiale.

  2. Nebunul Londrei - O destul de provocatoare laurează a afișului din 1796 din cuprinsul cărții și rămâne una dintre cele mai cunoscute lucrări.

  3. Nebunul Londrei vol 2 - Această serie de ilustrații satirice se concentrează pe teme economice, sociale și politice.

  4. Nebunul ursului - Acest afiș omagial satirizează felul în care populația a fost silită de autoritățile britanice să își investească averea în obligațiuni de stat.

  5. Lâna Anului Curând - Acest portret iconografic al lui William Blake este considerat ochelarul său artistice.

  6. Celebrul Prophets of Jerusalem - Operele religioase și filosofice din acest volum reflectă temerile lui Blake cu privire la consecințele religiei și fricii de modernizarea Londrei.

  7. Songs of Innocence and of Experience - Acesta este un volum dual care aduce împreună colecția originală și extinsă de poezii ilustrate ale lui Blake și abordează temele naturii, vieții, nașterii, rolurilor sociale și morții.

  8. Satana izgonind pe Adam și Eva din Paradis - Această imagine clasică oferă o perspectivă intelectuală asupra istoriei religioase, explicând felul în care Dumnezeu a creat lumea dar și cât de vulnerabili suntem la puterea ei.

  9. Temeiește curbele acestei vanități - Blake folosește aceste portrete realiste pentru a examina aspectele naturii, laudând frumusețea trupurilor sale feminine.

  10. Cuvântul lui Dumnezeu apare ca un flacăr pe ereticii - Imaginea narativă oferă o perspectivă intelectuală asupra Bibliei și a luptei personale pe care o are omul cu inevitabila moarte.

Operele lui Blake au rezistat testului timpului pentru că a căutat în toate obiectele, sentimentele și versurile sale pentru adevărul de jos. Blake a fost printre primii artiști care, prin poezie și picturi, s-a referit la secolul de aur al Iluminismului și deși lucrările sale sunt adesea încadrate peisaj religios și spiritual, el a devenit un activist pentru libertățile civile și reforma politică a secolului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la William Blake: Picturile și ilustrațiile artistului William Blake

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×