Avantajele si dezavantajele unghiilor cu polygel

Avantajele si dezavantajele unghiilor cu polygel

În ultimii ani, industria manichiurii a evoluat considerabil, oferind o gamă largă de produse și tehnici pentru a satisface preferințele și nevoile clienților.

Una dintre cele mai recente inovații în acest domeniu este polygelul, un material hibrid care combină avantajele unghiilor acrilice și a gelurilor.

Acest articol va explora avantajele și dezavantajele unghiilor cu polygel, analizând atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative ale acestui nou sistem de nail art.

Avantajele unghiilor cu polygel

1. Rezistență și durabilitate - Unul dintre cele mai mari avantaje ale unghiilor cu polygel este rezistența și durabilitatea lor. Polygelul este mai puternic decât gelul tradițional, dar mai flexibil decât acrilul, oferind un echilibru perfect între cele două. Aceasta înseamnă că unghiile cu polygel sunt mai puțin susceptibile să se rupă sau să se deterioreze, oferind un aspect plăcut pentru o perioadă îndelungată de timp.

2. Ușor de aplicat și modelat - Polygelul este un material foarte ușor de lucrat, permițând tehnicianilor și începătorilor să modeleze și să aplice unghiile cu ușurință. Consistența sa groasă și lipicioasă facilitează aplicarea precisă și controlată, fără a necesita o viteză mare de lucru. Polygelul nu se întărește până nu este expus la o lampă UV sau LED, oferind timp suficient pentru modelarea perfectă a unghiei.3. Fără miros puternic - Spre deosebire de unghiile acrilice, care au un miros puternic și pot provoca iritații sau alergii, polygelul este practic inodor. Acest lucru face ca experiența de aplicare a unghiilor cu polygel să fie mult mai plăcută și mai puțin dăunătoare pentru cei sensibili la mirosuri puternice.

4. Rezultate naturale și estetice - Unghiile cu polygel oferă un aspect natural și estetic, având o suprafață netedă și lucioasă. Datorită flexibilității și transparenței sale, polygelul se integrează perfect cu unghia naturală, rezultând într-o manichiură armonioasă și elegantă.

Dezavantajele unghiilor cu polygel

1. Prețul: Costul de achiziție a materialelor pentru aplicarea unghiilor cu polygel este mai mare decât cel al altor metode, cum ar fi manichiura clasică sau cea cu gel.

2. Durata de aplicare: Pentru a aplica unghii cu polygel este necesar să petreceți mai mult timp decât pentru o manichiură obișnuită sau cu gel.

Care sunt dezavantajele mersului cu bicicleta? Te-ar putea interesa si: Care sunt dezavantajele mersului cu bicicleta?

3. Greutatea: Unghiile cu polygel pot fi mai grele decât unghiile naturale sau cele cu gel, ceea ce poate fi incomod pentru unele persoane.

4. Îndepărtarea: Îndepărtarea unghiilor cu polygel poate fi un proces dificil și necesită utilizarea de produse speciale pentru a evita deteriorarea unghiilor naturale.

Cum se aplică polygelul?

Pentru a aplica polygel la tine acasă, urmează acești pași:

1. Pregătește-ți unghiile - Îndepărtează orice urme de oje sau alte produse de pe unghii și șlefuiește ușor suprafața unghiei pentru a îndepărta luciul și a crea o suprafață mai aspră.

2. Aplică primerul - Aplică un strat subțire de primer pe toată suprafața unghiei. Acesta ajută la aderarea polygelului pe unghie și prevenirea dezlipirii.

3. Alege o formă pentru unghie - Selectează o formă de polygel corespunzătoare mărimii și formei unghiei tale. Aplică forma pe marginea unghiei și asigură-te că se potrivește bine.

4. Aplică gelul de construcție - Scoate o cantitate mică de gel de construcție pe o paletă de unghii sau pe o suprafață plană și curată. Folosind o pensulă specială, aplică gelul pe unghie, începând de la baza formei și întinzându-l în jos către vârf. Asigură-te că aplici un strat uniform.

5. Întărește gelul - Pune mâna sub o lampă UV/LED timp de aproximativ 2-3 minute pentru a întări gelul.

6. Finisează unghiile - După ce stratul final de polygel a fost întărit, îndepărtează forma cu grijă și șlefuiește unghiile cu o pilă pentru a le da forma dorită. Aplică un strat de top coat și pune din nou mâna sub lampa UV timp de aproximativ 2 minute.

7. Finalizează - După ce unghiile au fost întărite și finalizate, îndepărtează orice urme de praf sau reziduuri cu ajutorul unei pensule și aplică ulei cuticular pentru a hidrata pielea din jurul unghiilor.

Un  kit polygel de calitate poate include toate aceste instrumente necesare pentru aplicarea și finisarea unghiilor cu polygel. Este important să citești instrucțiunile furnizate de producător și să urmezi cu atenție pașii pentru a obține cele mai bune rezultate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Avantajele si dezavantajele unghiilor cu polygel

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×