Care sunt criteriile in functie de care ne alegem masina de spalat buna?

Care sunt criteriile in functie de care ne alegem masina de spalat buna?

Masina de spalat a devenit un obiect indispensabil pentru orice gospodarie. Au apus de mult vremurile in care oamenii inca isi spalau rufele manual, iar acum totul se face automat, prin simpla apasare a unor butoane. Oricum, aceste aparate nu sunt standard si trebuie sa alegi varianta cea mai potrivita nevoilor tale atunci cand alegi sa iti cumperi un model. Cea mai buna masina de spalat rufe automata te va ajuta sa scapi de multe griji si iti va curata hainele in timp rapid si fara mult zgomot. Cum alegi, insa, o masina de spalat ieftina si buna care sa se potriveasca nevoilor tale?

Masina de spalat a devenit un obiect indispensabil pentru orice gospodarie. Au apus de mult vremurile in care oamenii inca isi spalau rufele manual, iar acum totul se face automat, prin simpla apasare a unor butoane. Oricum, aceste aparate nu sunt standard si trebuie sa alegi varianta cea mai potrivita nevoilor tale atunci cand alegi sa iti cumperi un model. Cea mai buna masina de spalat rufe te va ajuta sa scapi de multe griji si iti va curata hainele in timp rapid si fara mult zgomot. Cum alegi, insa, o masina de spalat ieftina si buna care sa se potriveasca nevoilor tale?Pentru a te orienta pe piata, printre atatea modele si tipuri de aparate, este nevoie sa iti faci o lista cu cateva criterii care conteaza mult pentru tine. Noi te vom ajuta sa ai in vedere toate aspectele importante pe care trebuie sa le prezinte cea mai buna masina de spalat. Iata care sunt aceste caracteristici: 

Cat consuma o masina de spalat rufe ieftina si buna - acest detaliu este unul extrem de important nu doar pentru masinile de spalat, dar pentru toate electrocasnicele. O masina de spalat rufe trebuie sa aiba un consum scazut de energie electrica, dar si de apa. Cele mai eficiente masini de spalat de pe piata sunt in clasa de consum energetic A+++, dar acestea sunt destul de rare si scumpe. Mult mai comune sunt cele din categoria A+++, destul de convenabile si la pret si mult mai usor de gasit in magazine. Ele consuma destul de putin curent electric si apa, iar pe termen lung reprezinta o investitie inteligenta.

Cum alegem canapeaua potrivita Te-ar putea interesa si: Cum alegem canapeaua potrivita

Ce programe de spalare are cea mai buna masina de spalat - o masina de spalat rufe automata este cu atat mai buna cu cat numarul programelor de spalare disponibile este mai generos. Acestea sunt moduri predefinite in care masina poate functiona, adaptandu-se la tipul rufelor pe care doresti sa le cureti. Programele pot fi impartite in functie de materialul rufelor, culoarea acestora ori efectul dorit (de clatire, curatare profunda, antisifonare, prespalare etc).

Ce numar de rotatii are o masina de spalat buna - la fel ca numarul programelor de spalare, si numarul rotatiilor este de preferat sa fie cat mai mare, pentru ca el ajuta la sporirea eficientei procesului de spalare. Cele mai puternice masini de spalat ajung si la 1.400 de rotatii pe minut, insa majoritatea modelelor existente in prezent pe piata se invart in jurul valorilor de 1.000 si 1.200 de rotatii pe minut. 

Ce capacitate trebuie sa aiba o masina de spalat buna - acest criteriu este important pentru ca o capacitate mare inseamna mai multe rufe spalate dintr-o singura tura. Cele mai performante masini de spalat ajung la o capacitate de 9 KG, insa exista si modele care pot primi intr-o singura transa 8, 7, 6 sau 5 KG. 

Ce alte criterii indeplineste o masina de spalat buna - pe langa criteriile de baza, exista si altele mai putin importante, dar care merita atentia ta. Un aparat eficient, ar trebui sa nu produca un zgomot mai puternic de 65 dB la spalare si 80 dB la centrifugare. De asemenea, materialul cuvei trebuie sa fie din plastic sau inox, de preferat din inox, iar display-ul LCD sau LED sa te informeze cu privire la timpul ramas dintr-o runda de spalare. 

Daca iei in seama aceste criterii, nu va fi foarte dificil sa identifici cea mai buna masina de spalat rufe automata pentru tine. Masina ta trebuie sa aiba un consum redus de energie, sa aiba suficiente programe de functionare si sa iti faza viata mai usoara prin intermediul unor functii suplimentare utile. 

 


Ce nota merita acest Articol:
Claudia

Claudia - Iasi, 33 ani

Scriu cu drag despre: moda, fashion, stiri mondene. Am terminat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti. Sunt content writer din 2010 si am creat content pentru cele mai populare site-uri de fashion din Romania. Pe foxi.ro sunt editor si coordonator de proiect.

Nu sunt Comentarii la Care sunt criteriile in functie de care ne alegem masina de spalat buna?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×