Cel mai emblematic look Glastonbury din toate timpurile

Cel mai emblematic look Glastonbury din toate timpurile

Glastonbury Festivalul este unul dintre cele mai importante si longevive evenimente muzicale ale tuturor timpurilor. Fiecare an in mod spectaculos aduce cel mai bun line-up muzical posibil, faimoase staruri si un sentiment unic si includere deopotriva. La Glastonbury se poarta insa de asemenea, cel mai bine – aceasta fiind ca latura camasieless, iar spectatorii, artistii si personalitatile ale caror aparitii au facut istorie in ultimii 50 de ani.

Ca Glastonbury devenise in ultimele decenii ceva cu totul aparte, ce a schimbat modul in care imagineam festivalurile de muzica, ca ideea de a ne exprima si a ne afisa modul nostru in care ne hranim, ne imbracam sau ne descurcarem din punct de vedere stilistic, au fost instant facute populare si apreciate.

In aceasta incursiune, sa cercetam agreatul si diversul look Glastonbury din cele mai reprezentative momente din acest festival.

Fashion Glastonbury: cand a inceput?

De la inceputul evenimentului din 1970, Glastonbury a gazduit destul de multe infatisari mai putin conventionale si adesea comice – cum ar fi cei din gasca de Hippie, Eclecticism sau Divertismentul. Acestea reprezentau mai putin lumea modei "oficiale", aratand-se mai degrabă ca un mod mai liber și nonconformist de abordare a vestimentatiei.

Cu toate acestea, look-ul Glastonbury a devenit mai visible devreme in anii ‘80, devenind un brand insemnat ce a dominat rapid scena mondiala a festivalurilor. In aceasta perioada, stilul hippy si varietatea look-ului de la Glastonbury, facute potentialul festivalului, au avut un impact profund asupra altor evenimente mondiale de muzica. Prin urmare, aceasta a fost perioada in care au localizat artisti din lumea intreaga, privind un vestiar al Glastonbury, cum ar fi grupurile britanice și ecranele mondiale – care au facut din aceasta manifestare o epică adunare mondiala.Evenimentul transformational Glastonbury: de la Grupurile britanice pana la Cyberpunk

Generatiile anterioare au intotdeauna o influenta asupra urmatoarelor, anii '80 fiind momentul in care artistii britanici au preluat imaginea dedicata de la Glastonbury, creand o comunitate solida de artisti si influenceri.

De la faimoasele piese de costume ale grupului britanice BOY GEORGE și ALEX JAMES, jazzerii și clownii, la cabaretele disco si ledurile sclipitoare – urmat de la LIBERA, LOOSE ENDS, Q-TIP, PINK FLOYD și WU-TANG CLAN, actiunile si ideile scenografice aduse la Glastonbury a format o imagine destul de robusta a festivalului.

În mod evident, anii 1980 au fost cand Glastonbury a evoluat din evenimentul hippy local in ceea ce a devenit astazi o destinatie globala, dar care se intorcea tot timpul la principiul adevarat al acestui festival – libertatea creativa.

Anii '90 la Glastonbury: de la PUNK in flacari si MUZICA RAP la compromisurile stilului

Camasi Dama - Cele Mai Noi Tendinte din 2024 Te-ar putea interesa si: Camasi Dama - Cele Mai Noi Tendinte din 2024

In anii 90, Moda Glastonbury a devenit un mix polonez intre influentele Rap, Urbana, Punk și preluand stiluri diverse si izbitoare din Electric Dance Music. Diferentele erau mai degraba exaltate, oferind o mare varietate de tinute. Cele mai mari nume ale momentului erau prezente și au impus o tendință de o atitudine de rezistenta.

Unul dintre cele mai memorabile momente ale anilor '90, a fost atunci cand OASIS a facut aparitia in 1995 si a cantat chiar inainte de intrarea in, practic, nou sau cumpana lor. Liam Gallagher a trecut pe scena fara sa-și dea seama cine este și ce poate oferi – an de an, această performanta legendara l-a facut sa isi mentina invariabil imaginea sa agresiva.

O alta legenda a modului Glastonbury si-a facut aparitia in acelasi timp – PULP, actul fondat de JARVIS COCKER, a aparut ani la rand in festival, desemnand un nou etalon al look-ului care a renascut stilul usor de rebeliune si intelesuri create la modul specific de lux.

Anii '00: Deviaza Combinate si Postul Streetwear

Primele ani ale secolului 21 se considera ca fiind cei mai moderni de catre multi, deoarece au introdus principalele piese ale scolii Streetwear in look si stilul festivalului. Atunci cand ajungerea alternativelor designerului la acelasi nivel cu brand-urile globale, a dus la o lumina noua și acceptare in toate faciile industriei modei.

In aceasta perioada, scena stilistica de la Glastonbury se focalizeaza mai mult pe varietatea vestimentatiei, aratandu-se din ce in ce mai detaliat odata cu aparitia mai multor culori si texturi, dar si cu nevoia de a acorda atentie si partii sanatoase a festivalului.

La Glastonbury se poarta mai mult decat haine!

In acesti ani din urma, mediul și stilul festivalului au facut din festival un pilon de incredere, unde legaturile dintre inovatie si tendintele internationale s-au manifestat cel mai bine. Festivalul, pe parcursul acestei perioade, a reinviat moda printr-o diversitate unica, cu bijuterii mai impresionante si nuante ale unei conventii similare, care face sa te simti mai confortabil si matur.

Look-ul clasic Glastonbury este si va intotdeauna sa fie ceva ce, pe durata a 50 de ani, s-a extins exponential atat prin vestimentatie si coafura, cat si prin stilul de viata. Astfel, sa ne bucuram macar putin si sa ne tonifiem pe nesfarsite stilul Glastonbury, prin styling-ul si culoarea pe care o aduce in mod constant, mai ales in aceasta perioada.

Haideti sa descoperim, pe scurt, cele mai de succes si cult al colectiilor de moda Glastonbury de-a lungul timpului:

• The 70s Bohemian: A Glow in the Dark – Piese in stilul Hippy care reflecta binevaloarea divertismentului.

• The 80s Decadence – Vedete de top britanic precum PINK FLOYD si MARK KNOPFLER si-au facut memorabil aparitia cu tinute unice și extravagante.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cel mai emblematic look Glastonbury din toate timpurile

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×