Cum amenajezi o curte moderna? 5 sfaturi de urmat

Cum amenajezi o curte moderna? 5 sfaturi de urmat

Sursa foto: https://unsplash.com/

Amenajarile interioare si exterioare au trecut prin destul de multe schimbari de-a lungul timpului, astfel ca in prezent una dintre regulile de aur este folosirea rationala a fiecarui spatiu. In ceea ce priveste amenajarile exterioare, schimbarile sunt si mai puternice, deoarece acestea transforma simple spatii verzi in adevarate oaze de relaxare, care ofera beneficiarilor un spatiu de poveste. Iata asadar cum sa iti amenajezi o curte moderna si care sunt sfaturile pe care ar trebui sa le urmezi. 

Realizarea pavarii aleilor si teraselor- un must have al prezentului

De la alei acoperite cu pietris sau cu beton simplu, in prezent s-a ajuns la amenajarea spatiilor de trafic cu diferite materiale care pot completa intr-un mod eficient peisagistica gradinii si a curtii. Tot ce trebuie sa faci este sa arunci o privire in gama de pavaj exterior de la Piatra Online pentru a alege produsele potrivite pentru tine, care sa schimbe aspectul spatiului verde adiacent casei. Pavajul exterior ofera suprafete pe care traficul se poate desfasura in conditii cat mai bune, care poate fi intretinut cu usurinta si care schimba in totalitate aspectul curtii. In plus, folosind pavaje din piatra naturala, acestea ofera o durabilitate crescuta si cresc in acelasi timp valoarea proprietatii. 

Implementarea unor solutii eficiente de iluminat pentru un plus de stralucire

Iluminatul gradinii schimba in totalitate aspectul acesteia si ofera de asemenea si un plus de protectie, prin folosirea obiectelor potrivite de iluminat. Folosirea unor lampi solare, cu efect local de iluminare, ajuta in ceea ce priveste amenajarea gradini sub aspect estetic. Poti alege cateva lampi cu intensitate mai mare, care sa se incarce de la soare, pe care sa le montezi in puncte cheie ale gradinii tale. 

In acest fel vei putea crea o amenajare cat mai estetica, accentuand zonele gradinii tale intr-un mod elegant. Foisoarele, zona aleilor sau chiar terasele pot fi decorate folosind aceste obiecte de iluminat.

Cum sa-ti decorezi locuinta cu banda LED? Te-ar putea interesa si: Cum sa-ti decorezi locuinta cu banda LED?

O alta categorie de obiecte de iluminat sunt reflectoarele, pe care le poti monta in zonele de acces in locuinta. Acestea faciliteaza vizibilitatea si ofera un grad sporit de protectie impotriva raufacatorilor, care evita casele luminate. 

Amenajeaza curtea cu gard verde si gazon

Cerintele prezente de amenajare ale curtilor pun accentul pe zonele verzi si pe realizarea acestora intr-un mod cat mai estetic. Este foarte apreciat gazonul, la fel ca si gardurile vii sau arbustii in ghivece, care delimiteaza aleile sau strajuiesc in jurul acestuia. 

Amenajeaza un gard rezistent

Gardul este componenta de delimitare a proprietatii si in acelasi timp si elementul de imprejmuire a acesteia. Pentru ca spatiul sa arate bine, este nevoie de alegerea unui gard din materiale moderne, cum ar fi piatra naturala, gabioanele sau gardurile din fier forjat. 

Aceste tipuri de garduri sunt si estetice, dar si durabile, oferind o rezistenta indelungata la intemperii sau socuri mecanice. 

Amenajeaza curtea cu mobilier de exterior

Mobilierul de exterior nu este o tendinta noua, insa in ultima perioada elementele de mobilier au evoluat foarte mult si pot fi expuse fara probleme la razele soarelui, la ploaie sau frig. Aportul lor din punct de vedere estetic este foarte mare, iar preturile sunt permisive.

Cu ajutorul acestor elemente pot fi infrumusetate atat gradinile mici, cat si gradinile cu dimensiuni mai mari, pentru ca solutiile pot fi personalizate in functie de disponibilitatea de spatiu.

O gradina moderna poate fi realizata optand foarte mult pe naturalete si pe imbunatatirea caracteristicilor vizuale fara a interveni prea mult in ceea ce priveste destinatia spatiului. Amenajand in mod corect, te vei putea bucura de o curte organizata, placuta privirii, dar mai ales perfecta pentru relaxare si rasfat.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum amenajezi o curte moderna? 5 sfaturi de urmat

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×