Cum îți dai seama că instalația de climatizare a mașinii are nevoie de încărcare cu freon?

Cum îți dai seama că instalația de climatizare a mașinii are nevoie de încărcare cu freon?

Aerul condiționat al mașinii este acel lucru indispensabil de care avem nevoie pe timp de vară, fie că ne dorim să mergem în concedii cu autoturismul personal, fie că îl folosim la deplasările zilnice prin oraș.

Dacă ai observat că aerul nu este suficient de rece, cu toate că acesta este setat la maxim, pe răcire, atunci cu siguranță este o problemă la sistemul de răcire și ai nevoie de o reîncărcare a freonului, pe care o poți face la un service profesionist, precum VROM.RO

Cum funcționează aerul condiționat din mașină?

Atunci când sistemul de aer condiționa nu mai suflă aer rece, problema este că a scăzut nivelul de agenti frigorific adică freon. La fel ca și sistemele de aer condiționat din casă, și cel al mașinii funcționează, după același principiu pentru a răci aerul. Practic, compresorul presurizeaza freonul, transformându-l din gaz, într-un lichid. Prin această schimbare de presiune, i se permite sistemului să creeze acel aer rece care va circula în interiorul autoturismului. 

Ce este freonul? 

Freonul sau R-12, a fost principalul chlorofluorocarbon utilizat în sistemele de răcire a mașinilor până în 1990, când a fost interzis, datorită faptului că aducea daune stratului de ozon al planetei. 

Atunci, în industria auto, s-a trecut de la R-12 la R- 134a care este non chlorofluorocarbon , care este mult mai prietenos cu mediul, ăn comparație cu majoritatea agenților frigorifici existenți. 

Iată care sunt semnele pe care instalația de aer condiționat ți le oferă atunci când nivelul de freon a scăzut și ai nevoie de o reîncărcare. 

Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate

Temperatura din interiorul mașinii

Dacă aerul condiționat care este suflat în mașină nu mai este rece, este foarte clar că există o problemă la sistemul de climatizare. Un sistem funcțional va sufla mereu aer rece. 

Scurgeri vizibile

Freon este asemănător unei grăsimi subțiri în stare lichidă,  și atunci când observi anumite scurgeri, fie în jurul compresorului, între gurile de aerisire sau chiar în interiorul autoturismului, atunci este clar că există o scurgere de freon și e nevoie să faci o vizită la un service auto. 

Gheață pe compresor

Singurele 2 elemente are ar trebui să existe în sistemul de răcire al mașinii este acest agent frigorific și uleiul. Pentru ca toate aceste lucruri să se păstreze în interior tuburile, furtunurile și garniturile sunt special concepute pentru o etanșare sigură. 

Atunci când umiditatea apare în interiorul sistemului, face ca gheața să apară în instalația de aer condiționat . Umiditatea în sistem poate îngheța, ceea ce va bloca agentul frigorific lichid să se extindă prin supapă. Acest lucru va duce la emiterea unui aer cald în interiorul mașinii. 

Pe măsură ce supapa se încălzește, gheața se topește și agentul frigorific va curge, ceea ce duce la o răcire a aerului pentru o scurtă perioadă de timp, după care se va încălzi din nou. 

În mare parte, umezeala poate intra în sistemul de aer condițional doar atunci când acesta este deschis sau există vreo scurgere. 

Pentru a remedia această problemă, adresează-te unui service auto profesionist. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum îți dai seama că instalația de climatizare a mașinii are nevoie de încărcare cu freon?

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×