Cum îți poate influența culoarea dormitorului somnul?

Cum îți poate influența culoarea dormitorului somnul?

Somnul are un rol esențial în starea noastră fizică și psihică, iar acesta poate fi perturbat de foarte mulți factori, de la cei de care suntem conștienți precum gândurile și stresul de peste zi, la cele care sunt mai subtile și ne pot influența la nivel subliminal, precum culorile din dormitorul nostru.

Este foarte adevărat că, calitatea somnului depinde de foarte multe elemente, precum salteaua, lenjeria de pat și pernele, însă culoarea are capacitatea de a ne a influența starea de spirit dar și somnul.

Dacă atunci când ne punem în pat suntem anxioși sau furioși, ne va fi mult mai greu să adormim decât atunci când ne simțim relaxați și confortabili în spațiul în care suntem.

Fie că vorbim despre reactualizarea culori pereților din dormitorul tău sau că vrei să te folosești de lenjerii de pat sau pături moi și catifelate de pe PatulMeu.ro, alege să fii atent și la culoarea pentru care optezi, atunci când faci aceste achiziții.Ce impact are culoarea asupra somnului?

S-a demonstrat deja în nenumărate studii că, culorile pot influența starea noastră de spirit dar și emoțiile și comportamentele noastre.  Acestea au fost asociate inclusiv anumitor emoții de la agresivitate la furie, calm sau fericire.

Există inclusiv specialiști în terapia prin culoare care ne recomandă să ne folosim în decorul dormitorului de culori care să ne influențeze în bine starea de spirit, pentru că acesta are un impact asupra calității și cantității somnului nostru pe timp de noapte.

Care sunt cele mai bune culori pentru dormitorul tău?

Având în vedere că, culoarea te poate face să te simți într-un fel sau în altul, alege să aduci în dormitorul tău doar acele nuanțe care promovează o stare de bine și o energie pozitivă.  Acestea o pot diferi de la o persoană la alta, însă per general ele promovează aceeași stare pentru toată lumea.

Cum sa organizezi o renovare a casei Te-ar putea interesa si: Cum sa organizezi o renovare a casei

Spre exemplu nuanțele foarte îndrăznețe pot avea un efect foarte energizant asupra psihicului tău și te pot face să nu reușești să dormi la fel de bine.

În schimb culorile mai neutre sau cele pastelate îți pot induce starea de relaxare și implicit un somn mai de calitate și mai profund.

Albastru

Albastru este mai mult ca sigur acea nuanță pe care oricine și o imaginează în momentul în care se gândește la o imagine liniștitoare.

Culoarea albastru o vedem în fiecare zi pe cer iar aceasta aduce cu sine un sentiment de calm și de seninătate dar este asociată și cu încrederea, stabilitatea și siguranța.

Verde

Această nuanță simbolizează natura și este considerată o culoare care are un efect calmant pentru corp și minte.

Verdele este asociat cu calmul și liniștea și te face să ai parte de un somn mult mai odihnitor.

Optează pentru verdele salvie sau cel măsliniu și nu pentru verdele strălucitor.

Bej

Nuanțele neutre sau cele naturale sunt cu siguranță una dintre acele opțiuni care îți vor transforma spațiul din dormitor într-unul mai liniștit.

Acesta reprezintă seninătatea și simplitatea oferindu-ți o stare cu adevărat confortabilă și relaxantă.

Alb

Albul este culoarea liniștii, creând inclusiv spațialitate și ordine.

Într-un dormitor în care predomină culoarea alb, acesta va prărea mult mai mare dar și mai curat.

Asociază și alte culori cu această nuanță pentru a nu crea o atmosferă prea fadă. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum îți poate influența culoarea dormitorului somnul?

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×