Cum să adormi din nou când te trezești în miezul nopții

Cum să adormi din nou când te trezești în miezul nopții

Cineva a fost trezit de câteva ori pe noapte, la intervale neregulate de câteva săptămâni în șir? Acest lucru poate fi frustrant și poate avea un efect negativ asupra sănătății generale. Deseori persoanele care nu reusesc sa doarma din nou dupa ce sunt trezite in miezul noptii se simt obosite, iritabile și prea epuizate pentru a le face față zilei. Din fericire, sunt câteva trucuri simple pentru adormirea din nou când te trezești în mijlocul nopții.

Cum să adormi din nou când te trezești în miezul nopții

Pentru a adormi din nou când te trezești în miezul nopții, există câteva trucuri simple și măsuri preventive care pot ajuta:

 1. Limitează lumina și zgomotul. O calitate scazuta a somnului incepe de obicei cu expunerea la lumina albastra si zgomote puternice. Agendeaza momente timpurii inainte de culcare pentru a evita expunerea la ecranul televizorului si al telefoanelor. Foloseste un sertar sau placuta sau o perna cu zgomot redus sau o aplicatie pentru a bloca zgomotele externe.

  
  
  
 2. Încearcă să mergi din nou la culcare. Daca te trezesti in mijlocul noptii, incearca sa te intorci in pat si sa adormi din nou. Incarca-te cu optimism si limiteaza stimulii din cameră.

 3. Desfașurați o activitate relaxatoare înainte de culcare. Efectuează tehnici de respirație profundă, citirea unui volum de literatură sau interpretarea unei melodii relaxante pentru a pregăti corpul pentru somn.

 4. Preveniți stresul. Anxietatea, stresul și deprimarea pot cauza probleme de concentrare și adormire, precum și probleme legate de somn. Incorpora exercitii de relaxare, yoga sau meditație pentru a diminua anxietatea.

 5. Consuma alimente care promoveaza somnul. Consuma alimente bogate in magneziu, cum ar fi fulgii d Eorti si ciocolata neagra, oven-baked avocado, quinoa, banane si produse lactate, care au fost toate raportate ca oferind beneficii pentru calitatea somnului.

  Cum să alini rapid durerea în gât: sfaturi si trucuri utile Te-ar putea interesa si: Cum să alini rapid durerea în gât: sfaturi si trucuri utile
 6. Opresc încercarea de a adormi. Daca simti ca nu poti sa adormi, incearca sa te focalizezi pe respiratie si alte activitati non-somn, cum ar fi ascultarea unei melodii sau citirea. Scutura-te sau mergi prin casa pentru un minut sau doua, dar nu te preocupa foarte tare de trezirea din somn.

 7. Consuma un ceai pentru somn. Fierbe putin ceai de plante inainte de culcare, cum ar fi valeriana sau melisa, ambele fiind cunoscute ca fiind potential beneficii in timp ce incerci sa doarma din nou.

 8. Folositi un melatonină suplimentar. Melatonina este un hormon produs in mod natural care stimuleaza somnul. Administer-se hormonul suplimentar poate ajuta persoanele care se trezesc in timpul noptii sa se adoarma din nou.

 9. Faci o listă cu griji. Este destul de ușor să te trezești în mijlocul nopții cu preocupări și îngrijorări care interferează cu somnul. Inainte de culcare, face o lista de griji pentru a-ti limite preocuparile in timpul somnului si a te asigura ca vei lua o decizie liniștit cand te vei trezi din nou.

 10. Poarta o masca de somn. Ochelarii cu masca de somn pot bloca lumina ambientala si pot reduce problema de a te trezi in mijlocul noptiilor si ne putand adormi din nou.

Desi problema de a te trezi in miezul noptii si nu-ti putand adormi din nou poate fi frustranta si obositoare, exista cateva tehnici simple care pot ajuta. Limiteaza lumina si zgomotul, pregateste-te pentru somn, redu stresul si consuma alimente potrivite pentru somn. De asemenea, este foarte important sa folositi produse utile cum ar fi masti pentru somn, melatonina suplimentara si alte tehnici de relaxare. Utilizarea acestor tehnici poate ajuta la prevenirea trezirii frecvente in mijlocul noptii si poate imbunatati calitatea somnului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum să adormi din nou când te trezești în miezul nopții

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×