Cum să alegi un aparat foto dacă ești începător

Cum să alegi un aparat foto dacă ești începător

Orice aparat foto pentru începători trebuie să fie accesibil, ușor de utilizat și rezistent. Cu siguranță nu îți dorești un model complicat, cu o mulțime de opțiuni pe care să nu știi cum să le folosești ori cu setări greu de înțeles. 

Indiferent dacă ai nevoie de acest aparat pentru a face fotografii prietenilor, pentru contul tău de instagram sau pentru a imortaliza vacanțele în care mergi, poți alege un model accesibil și ușor de utilizat, dar care îți va oferi calitatea pe care ți-o dorești.

După ce te vei familiariza cu principalele specificații pe care trebuie să le găsești într-un aparat foto accesibil unui începător, probabil că cel mai important argument la care te vei raporta este prețul acestuia. Există sute de modele dintre care poți alege, însă acestea trebuie să ofere mai mult decât o face smartphone-ul tău. 

Dacă te vei bloca în limbajul de specialitate, probabil că aventura achiziției unui aparat foto va fi destul de intimidantă. Însă, pentru a-ți veni în ajutor în acest demers, am pregătit un articol cuprinzător, care te va ajuta să alegi chiar un aparat foto digital profesional, dar care este foarte ușor de utilizat. Iată care sunt principalele specificații pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te decizi să cumperi un aparat foto: 

1. Tipul de cameră foto

Există patru tipuri mari de aparate foto, astfel: 

 • Aparate compacte. Sunt destinate începătorilor, având moduri automate pentru fotografiere instant, fără a fi nevoie de cunoștințe avansate. Fotografiile realizate pot acoperi toată gama, inclusiv cele de nivel profesional. 

 • Bridge sunt similare cu cele compacte, dar oferă o viteză ridicată pentru fotografiere. Oferă mai multe opțiuni în privința setărilor având funcții avansate. 

 • DSLR sunt aparatele clasice, cu multe butoane și obiective mari, ce se pot schimba. Sunt disponibile multe accesorii pentru acest tip de aparate foto, inclusiv lentile și blițuri. Modelele tradiționale au în interior o oglindă, care permite vizionarea prin obiectiv, astfel încât încadrarea imaginii să fie perfectă. 

  Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate Te-ar putea interesa si: Codul Bunelor Maniere - Reguli De Baza Despre Cum Sa Te Comporti In Societate
 • Fără oglindă sunt aparate de ultimă generație, care încorporează caracteristicile aparatelor DSLR, dar în carcase mai mici. Acest model de aparate, utilizează un senzor care surprinde imaginea ca un flux video, în ecranul special. Calitatea fotografiilor este superioară, din acest motiv aparatele fără oglindă sunt descrise ca fiind alegerea viitorului. 

  2. Dimensiune

  Cu siguranță, DSLR-urile sunt cele mai mai mari aparate și cele mai grele. Sunt ideale pentru persoanele care au palmele mari și care le pot manevra cu ușurință.

  Pe de altă parte, camerele compacte, cu oglindă sau fără, sunt mai mici, mai ușoare și mult mai accesibile pentru călătorii. 

  3. Dimensiunea senzorului 

  Calitatea imaginii depinde în mod direct de acest parametru, din acest motiv și prețul este direct influențat. Cu cât senzorii sunt mai mari, cu atât și prețul este mai ridicat, iar aparatele sunt destinate profesioniștilor. Cei mai mari senzori sunt numiți full frame și au dimensiunea unui negativ de film de 35 de mm. 

  4. Durata de viață a bateriei

  Cu siguranță este un detaliu important, mai ales atunci când te afli la un eveniment și ai de făcut poze pentru o perioadă mai lungă. Aparatele fără oglindă au în general baterii mai mici, care durează mai puțin, iar vizorul este electronic, contribuind și el la consumul general. 

  5. Megapixeli

  Este o specificație destul de complicat de ales, deoarece la modul general, cu cât numărul de megapixeli este mai mare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, trebuie specificat faptul că în condiții de lumină scăzută, un senzor cu mai puțini pixeli este cel mai recomandat. Din acest motiv, va trebui să acorzi destul de multă atenției acestei specificații atunci când alegi aparatul. 

  Cu siguranță, pentru un începător, unul dintre cele mai recomandate modele este cel compact, cu cât mai multe setări de mod. Modurile de bază M (manual), AV (prioritatea diafragmei), SV (prioritatea modului de expunere), P (Program) și Auto, îți vor permite să faci cele mai frumoase poze, fără să fie nevoie să apelezi la prea multe cunoștințe din domeniu. 


  Ce nota merita acest Articol:

  Nu sunt Comentarii la Cum să alegi un aparat foto dacă ești începător

  Raspunde corect la intrebarea:
  Cat face doi plus doi?
  Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

  ×