De ce o dieta echilibrata bate suplimentele nutritive

De ce o dieta echilibrata bate suplimentele nutritive

Un stil de viata sanatos poate fi realizat prin luarea unei alimentatii echilibrate si prin exercitiile fizice regulate. Cu toate acestea, multi oameni isi iau suplimente nutritive pentru a-si imbunatati starea de sanatate. Exista multe suplimente diferite si variate disponibile pe piata astazi; sunt reprezentate ca fiind produse revolutioanare de catre reprezentantii din vanzari si sunt elaborate promisiuni despre beneficiile pe care acestea le pot oferi. Totusi, este evident ca suplimentele nutritive nu pot inlocui o dieta echilibrata.

Beneficiile unei diete echilibrate

Un factor important in a atinge un stil de viata sanatos este adoptarea unei alimentatii echilibrate. O dieta sanatoasa poate fi foarte diferita in functie de individ, deoarece fiecare are nevoile sale nutritive diferite. Cu toate acestea, aceste nevoi pot fi satisfacute prin cantitati optime de legume, fructe, cereale integrale, produse lactate slabe si alimente slabe in grasimi, cum ar fi pestele, pasarile si carnea in cantitati mici. Consumul unor alimente variate va garanta ca organismul primeste toate nutrientii de care are nevoie pentru a functiona in mod adecvat.Rolul nutritiilor in dieta echilibrata

Nutrientii sunt elementele cheie in dieta echilibrata si toate nevoile organismului trebuie sa fie satisfacute prin alimentatie. Nutrientii pot fi impartiti in macronutrienti, precum proteinele, carbohidratii, grasimile, precum si in nutrimente micronutrienti, cum ar fi vitaminele si mineralele. Macro-nutrientii ofera organismului energie necesara desfasurarii functiilor corespunzatoare si au un rol de dezvoltare si crestere celulara pentru o sanatate optima. Micronutrientii joaca un rol important, deoarece coopereaza cu macro-nutrientii pentru a furniza esentialul enzimelor necesare pentru o stare de sanatate corespunzatoare.

Beneficiile suplimentelor nutritive

Suplimentele nutritive sunt concepute pentru a oferi un supliment sau o completare la alimentatia de zi cu zi. Exista mai multe tipuri de suplimente nutritive disponibile si fiecare ofera o masura diferita de nutritionare a organismului. Sunt concepute pentru a oferi aportul micronutrientilor si macronutrientilor suplimentari si se presupune ca ele ofera anumite beneficii de sanatate, cum ar fi pentru imbunatatirea digestiei si metabolismului sau pentru intarirea sistemului imun.

Ce este dieta DASH? Te-ar putea interesa si: Ce este dieta DASH?

De ce o dieta echilibrata bate suplimentele nutritive

Regimul alimentar echilibrat ramane cel mai bine cunoscut si cel mai sanatos mod de a va asigura ca sintetizati nutrientii si antioxidanti necesari pentru a va apara de stresul cotidian, pentru a preveni boala si pentru a va mentine o stare de sanatate optima. Cand alimentatia nu este echilibrata, poate E proporcionarea prea putina sau prea multa din oricare dintre nutrientii esentiali. Consumul suplimentelor nutritive poate compensa lipsa nutrimentelor din alimentatie, insa acesta nu va asigura si procentul real de nutrienti. In plus, exista in prezent unele preocupari legate de siguranta administrarii suplimentelor nutritive, in special in cazul dozelor crescute care depasesc valorile zilnice recomandate.

Dincolo de efectele negative, pe care le pot avea suplimentele nutritive, eficienta lor pentru a satisface nevoile organismului este limitata. Intr-adevar, medicul dumneavoastra va poate recomanda administrarea de suplimente in special in cazul in care exista deficiente nutritionale. Cu toate acestea, aceasta doar pentru a compensa lipsa de nutrienti din organism. Prin urmare, cea mai buna solutie ramine o dieta echilibrata care sa furnizeze toate nutrientii de care aveti nevoie.

Cu toate ca suplimentele nutritive pot avea anumite beneficii de sanatate, acestea nu pot inlocui efectele pozitive pe termen lung pe care le ofera o alimentatie sanatoasa si echilibrata. De aceea, se recomanda adoptarea unei diete variate, cu fructe, legume, cereale integrale, produse lactate slabe si alimente slabe in grasimi pentru a adauga un plus de valoare alimentatiei si pentru a asigura necesarul zilnic de nutrienti. Acesta va va ajuta sa va mentineti starea de sanatate buna si sa reduceti simptomele cauzate de deficientele nutritionale. De asemenea, medicul dumneavoastra va poate oferi consiliere nutritionista adecvata si va poate recomanda suplimente nutritive in functie de propriile nevoi.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce o dieta echilibrata bate suplimentele nutritive

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×