Esti intr-o relatie manipulatoare? Scapa in 3 pasi.

Esti intr-o relatie manipulatoare? Scapa in 3 pasi.

Auzim de multe ori in discutiile cu prieteni, cunostinte sau chiar cu membri ai familiei ca nu au noroc in dragoste, ca se simt manipulati in relatiile pe care le au si ca nu s-au simtit confortabil in nicio relatie pe care au avut-o. Oare sa fie de vina doar ghinionul in a intalni persoane manipulatoare in dragoste ? De fapt, urmam intotdeauna acelasi tipar: iubesti mai mult decat cel de langa tine, dai totul si, in ciuda eforturilor si tuturor sacrificiilor tale, aceasta persoana ajunge sa te tradeze sau sa te raneasca. Desi pare imposibil, poti iesi din acest cerc vicios. Descoperiti 3 pasi care va permite sa va eliberati de un partener manipulator si sa dezvoltati relatii romantice mai sanatos.

 Pasul. 1: Daca vrei sa te eliberezi de constrangerile unei iubiri manipulatoare, trebuie in primul rand sa stii de ce un manipulator alege un dependent emotional.

 Este esential sa devii constient de tot ceea ce iti face un manipulator emotional. Vei putea astfel intelege de ce esti victima perfecta pentru el. Scopul unui manipulator este sa-si serveasca propriile interese. Pentru aceasta are nevoie de o victima pe care sa se sprijine si aceasta trebuie sa fie maleabila. Dependentul emotional este o prada sigura pentru un manipulator. Pe de o parte, are multe nevoi de acoperit, nevoia de dragoste, afectiune, recunoastere, pe de alta parte este foarte empatic, capabil sa se puna in locul celuilalt, dar mai presus de toate acestea sunt dispuse sa treaca prin mari incercari pentru a- si dovedi atasamentul pentru partener.


Manipulatorul creeaza o dependenta  victimei saleManipulatorul afectiv este un adevărat profesionist al dependentei, indiferent dacă este un pervers narcisist sau nu. Nu exista un profil tipic al acestuia pentru ca fiecare manipulator are propriile sale tehnici, dar fiecare manipulator are un singur obiectiv: sa-si faca victima dependenta lui. La inceputul relatiei romantice, un manipulator emotional nu va ezita sa va bombardeze cu dragoste, sa va puna pe un pieestal. El promis fidelitate si repeta ca nu are nevoie de nimeni atat timp cat se afla in compania partenerului sau. Stie sa apese zilnic butoanele de care dependentul emotional are nevoie disperata. Dependentul emotional se afla, asadar, sub influenta manipulatorului datorita iluziei ca toate nevoile sale sunt perfect satisfacute, lucru pe care nu la simtit pana acum, crezand ca si-a gasit fericirea cea adevarata. Cu toate acestea, dependenta emotionala nu este sinonima cu bunastarea. Este un mecanism al suferintei, este un cerc vicios care nu se rupe usor.

Sunteti victima perfecta

Pentru ca o manipulare sa aiba succes, manipulatorul trebuie sa gaseasca foarte repede toate defectele si toate nevoile pe care vi le poate umple pentru a deveni indispensabil. Din acest motiv, primele intalniri romantice cu victima sa sunt esentiale. Tocmai in aceste scurte perioade se straduieste sa se arate in cea mai buna lumina pentru a detecta cu exactitate toate defectele dependentului emotional pe care il are in fata.

29 de zile pentru o relatie mai sanatoasa Te-ar putea interesa si: 29 de zile pentru o relatie mai sanatoasa

Pentru a umple sentimentul de respingere al persoanelor dependente, manipulatorul va deveni, fara ezitare, omniprezent in viata dependentului afectiv. O va acoperi cu cadouri, atenții, cuvinte, chiar și dragoste. Nu va ezita sa o sufoce, si mai mult decat atat, aceasta sufocare este perceputa ca o iubire sanatoasa pentru persoana dependenta emotional care va crede ca este ceea ce a visat mereu, cand, de fapt, nu este absolut asa. Mai există și o componentă a dependentului emoțional: dificultatea lui de a-și asuma responsabilitatea.

Intr-adevar, unii dependenti afectiv au nevoie zilnic de altii, fie ca sa ia decizii care in mod normal ii privesc doar pe ei, fie ca sa isi asume responsabilitatea vietii de zi cu zi. Acest lucru intareste dependenta fata de manipulatorul care nu se ofera pentru a ameliora toate problemele dependentului emotional.

Din aceste motive, cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent și chiar devine complementar. Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material. dificultatea lui de a-si asuma responsabilitati. Intr-adevar, unii dependenti afectiv au nevoie zilnic de altii, fie ca sa ia decizii care in mod normal ii privesc doar pe ei, fie ca sa isi asume responsabilitatea vietii de zi cu zi. Acest lucru intareste dependenta fata de manipulatorul care nu se ofera pentru a ameliora toate problemele dependentului emotional.

Din aceste motive, cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent și chiar devine complementar. Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material. dificultatea lui de a-si asuma responsabilitati. Intr-adevar, unii dependenti afectiv au nevoie zilnic de altii, fie ca sa ia decizii care in mod normal ii privesc doar pe ei, fie ca sa isi asume responsabilitatea vietii de zi cu zi.

Acest lucru intareste dependenta fata de manipulatorul care nu se ofera pentru a ameliora toate problemele dependentului emotional. Din aceste motive, cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent și chiar devine complementar. Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material. fie ca sa ia decizie care in mod normal ii privesc doar pe ei, fie ca sa isi asume responsabilitatea vietii de zi cu zi.

Acest lucru intareste dependenta fata de manipulatorul care nu se ofera pentru a ameliora toate problemele dependentului emotional. Din aceste motive, cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent și chiar devine complementar. Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material. fie ca sa ia decizie care in mod normal ii privesc doar pe ei, fie ca sa isi asume responsabilitatea vietii de zi cu zi. Acest lucru intareste dependenta fata de manipulatorul care nu se ofera pentru a ameliora toate problemele dependentului emotional. Din aceste motive, cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent și chiar devine complementar.

12 chei pentru a sti daca ai o relatie de cuplu sanatoasa Te-ar putea interesa si: 12 chei pentru a sti daca ai o relatie de cuplu sanatoasa

Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material. cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent si chiar devine complementar. Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material. cuplul dependent afectiv - pervers narcisist este foarte frecvent si chiar devine complementar. Totusi, aceasta relatie este cel mai rau lucru care i se poate intampla unui dependent emotional. Iese distrus, golit de energie vitala, deposedat de multe lucruri, atât din punct de vedere psihologic, cat si material.

Pasul. 2: Deveniti constienti de dependenta voastra emotionala

Dependenta afectiva este o tulburare a legaturii afective aparuta din cauza unei copilarii dificile, a parintilor absenti sau abuzivi, dar si din alte motive, a umilintei la scoala sau a unor relatii traumatizante pe care dependentii afectivi le-au trait mult mai tarziu. Exista o multitudine de motive si doar un psiholog poate pune diagnosticul corect de dependenta emotionala. Pe de alta parte, nu trebuie sa fii un profesionist din domeniul sanatatii pentru a declansa constientizarea, indiferent daca apare la vizionarea unui videoclip, in timpul unei lecturi sau in urma unei situatii de viata pe care o traiesti in prezent. Nu este usor, la varsta adulta, sa devii constient ca o tulburare nebanuita este cauza unui comportament inconstient si inadecvat, dar este esential sa tii cont de faptul ca dependenta emotionala poate fi tratata si ca este frecventa. Nu esti singur cu o problema ale carei solutii sunt rare. Solutiile exista si sunt acolo.

Pasul 3: Deveniti constienti de relatie voastra traumatizanta cu manipulatorul

Odata ce deveniti constienti de mecanismele inconstiente ale dependentei afective, analizati profund relatia voastra cu ceilalti. Este posibil ca anumite cuvinte, anumite fraze sau anumite comportamente pe care nu le intelege inainte sa va fie mult mai clar astazi. Daca manipulatorul tau a fost candva barbatul sau femeia perfecta si astazi traiesti intr-o mare de vinovatie si suferinta zilnica, fii sigur ca nu este vina ta. Devenind constient de dependenta ta, intelegi acum ca nu esti atasat de manipulator prin iubire, ci printr-o dependenta puternica care te impinge sa mentii acest cerc vicios.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Esti intr-o relatie manipulatoare? Scapa in 3 pasi.

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Acest articol este destinat Adulților
Declari că ai peste 18 ani pentru a putea accesa această pagină?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×