Filme despre care nu știai că sunt remake-uri

Filme despre care nu știai că sunt remake-uri

In acest articol vom explora o mare varietate de filme pe care foarte multi dintre noi le-am vazut sau pe care le-am auzit deja despre ele . Cu toate acestea, foarte putini dintre noi stim ca aceste filme sunt de fapt remake-uri ale unor versiuni anterioare. De-a lungul istoriei cinematografiei, sute de filme au fost remake-uri si imitatii ale unor scenarii si istorii anterioare, iar majoritatea dintre acestea au avut parti bune si rele. In cele ce urmeaza, vom discuta desprefilme unice si foarte populare care au fost recreate cu ani in urma si ce impact au avut in prezent asupra industriei cinematografice.

De ce facem remake-uri?

Inainte sa analizam unele dintre cele mai bune filme remake-uri druam sa luam cateva momente pentru a discuta de ce producatorii si regizorii ar investi atat de mult timp si bani in a recrea deja cunoscute si populare filme.

In primul rand, in industria cinematografica, ceea ce a entuziasmat publicul in urma cu cativa ani poate sa nu mai aiba la fel de mare succes astazi. Aceasta inseamna ca producatorii pot investi intr-o poveste deja cunoscuta, care sa capteze atentia publicului contemporan si sa ofere ceva nou si proaspat in scenariu si productie. De asemenea, se presupune ca, prin re-producerea unei versiuni mai anterioare, producatorii au mai multa libertate si in a explora anumite subiecte si parti ale naraţiunii, ceea ce poate oferi unui film o perspectiva noua asupra povestii originale.De asemenea, un remake poate oferi unui film o noua revitalizare si poate permite unei teme sau unei idei sa fie prezentata in fata unei generatii noi de cineasti si partizani ai filmelor.

Lista de filme remake-uri

Iata unele dintre cele mai interesante remake-uri din zilele noastre.

  1. Scarface (1983)

Filmul de gangster clasic regizat de trademarca Brian de Palma, Scarface, a fost unul dintre primii remake-uri realizate in industria cinematografiei. Filmul a fost inspirat din originalul din 1932, realizat de Howard Been si regizat de Richard Rosson, si, desi urmeaza aceeasi poveste bazată pe o persoana care ajunge sa detina suprematia crimonala in Miami, filmul din 1983 aduce cu el un element modern si o tehnica moderna.

  1. The Ring (2002)

The Ring este un film reminiscențial de groaza remake din 1998 al simbolului japonez Hideo Nakata, care s-a bazat pe scenariul romanului grafic Ring. Filmul din 2002 prezinta imaginea si simbolurile tulburatoare ale filmului original, incercand sa aduca cu el aceasi frica si tensiune, dar si elemente de schimbat, cum ar fi personajul principal din film, Rachel Keller (interpretat de Naomi Watts), care conduce acțiunea prin încercarea de a rezolva misterul bizar al inelului.

Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024 Te-ar putea interesa si: Top site-uri cu filme si seriale online gratuite in 2024
  1. The Italian Job (2003)

Acțiunea are loc pe strazile din Los Angeles si foloseste tehnica moderna fiind remake-ul unui vechi film britanic din 1969, un film de comedie si actiune cu mafioti care fura o mare suma de bani. Filmul din 2003 prezinta aceeasi perspectiva ca si originalul, insa cu schimbarile moderne si glorioase in locatii si vehicule ale filmului.

  1. Ocean`s 11 (2001)

Unul dintre cele mai bune filme remake-uri este Ocean’s 11. Aceasta, ca si prima versiune din 1960, o adaptare dupa scenariul de baza la mise-en-scene, povesteste despre o echipă de spargatori pe care Danny Ocean (George Clooney) îi aduce împreuna pentru a sparge un cazinou palpitant intr-un mod incitat si divertisment modern.

  1. The Girl with The Dragon Tattoo (2011)

The Girl with The Dragon Tattoo a reprezentat un remake al peliculei suedeze initiate in 2009. Cu o distributie dinamica care include actori iconici precum Daniel Craig si Rooney Mara, filmul urmareste conflictul si anxietatea strazii a lui Lisbeth Salader(interpretata de Mara), sau "fata cu dragonul tatuat". Filmul este un thriller pasionant care aduce elemente șocante si intriga spre o versiune moderna a filmului original din 2009.

  1. Beauty and The Beast (2017)

Filmul animat disney Beauty And The Beast din 1991 a fost remake-ul unui film mai vechi Bestia, o poveste difuzata originar in anii '70. Animatia Disney a ramas fidela temei originale a filmului, o minunata poveste de dragoste si o adevarata calatorie mistica. Oricum in 2017, Disney a introdus remake-ul live-action al acestei povesti bucolice si a adus intr-un mod provocator al aceleasi povesti la viata.

  1. King Kong (2005)

King Kong de anul 2005 este remake-ul clasicului film de groaza din 1933. Directorul Peter Jackson a revitalizat aceasta epica a povestii prin prezentarea unui efect special extrem de impresionant, unde regizorul a impresionat audienta cu tehnologii avansate de la anul 1930. Ca si filmul original, acest remake a relatat povestea unui Kong gigantic si furios care a fost adus la New York si prins ca o ceata intre doua lumi.

Remake-urile sunt o componenta importanta a industriei cinematografiei, uneori fiind create mai mult pentru a genera venituri decat creativitate. Cu toate acestea, aceste remake-uri au actualizat adesea multe filme de succes mai vechi, oferind o noua perspective asupra povestilor originale și oferind ovarietate si culoare industriei cinematografiei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Filme despre care nu știai că sunt remake-uri

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×