Picturi mexicane celebre care reflectă cultura și istoria țării

Picturi mexicane celebre care reflectă cultura și istoria țării

Picturile mexicane au fost si continuă să fie un element important al artei si culturii mexicane. Ele reflectă istoria semnificativă si unicitatea care se extinde de-a lungul anilor, oferind o perspectivă inovatoare asupra culturii. De la ilustrațiile și simbolurile văzute pe stâncile vechilor civilizații pre-columbiene până la portretele istorice și proprietățile contemporane, tehnica de pictură mexicană a evoluat în mod dramatic.

De-a lungul istoriei, numeroase picturi și artiști mexicani celebri au devenit cunoscuți pentru contribuția lor la cultura mexicană. Acest articol explorează motivele pentru care acele picturi sunt celebre astăzi și cercetează influențele culturale și istorice pe care aceste picturi le reflectă.

Ce se înțelege prin picturi mexicane celebre?

Picturile mexicane celebre reflectă în general diversele influențe culturale și istorice care au influențat cultura mexicană, cum ar fi arta religioasă catolică, ilustrațiile și simbolurile văzute pe stâncile vechilor civilizații pre-columbiene și portretele istorice. De asemenea, acestea ilustrează modul în care artiștii mexicani se îndepărtează de tradiționala "arta europeană" pentru a se concentra pe teme despre lumea lor.Picturile celebre mexicane sunt adesea realizate folosind forme de expresie moderniste, incluzând abordări dinamice și inspirate ale frazei și culorii. Acestea sunt adesea vizibile prin abundantul folos de simboluri, culori vii și stiluri abstracte.

Istoria picturilor mexicane și motivațiile artistice

Istoria artei mexicană este bogată și adâncă și acoperă mai multe milenii. Pictura Maya și Mixteca datează din anul 200 Î.H, iar picturile de tavan din școlile rurale mixtecos de la sfârșitul secolului al XIX-lea au influențat modul în care artiștii mexicani și-au exprimat ideile.

În secolul XX, numeroși artiști mexicani s-au îndepărtat de influențele culturale străine și s-au concentrat pe arta care reflectă propria lor cultură și istorie. În timp ce aceste picturi au fost influențate de europeni și de americani, ele reflectă promisiunile unei lumi mexicane pe care ea însăși o concepea. Lucrările de artă profesionale produse de generații de artiști mexicani au reflectat impactul asupra culturii și istoriei în această perioadă.

Picturi ale femeilor: privire artistică asupra femeilor prin istorie Te-ar putea interesa si: Picturi ale femeilor: privire artistică asupra femeilor prin istorie

Picturi mexicane celebre care au capturat spiritul și cultura țării

  1. "La Șapte Arce" - Diego Rivera

„La Șapte Arce” recreează o reprezentare a religiosului și jocului din anii ’30, în care rivera a investigat diversitatea etnică și culturală a Mexicului și a Guadalajarei. Lucrarea explorează diferite influențe culturale, inclusiv de origine europeană și pre-columbiană.

  1. "Yaquis Dansând" - Ángel Zárraga

Bazată pe o ceremonie Yaqui din sudul Mexicului, „Yaquis Dansând” este „unul dintre cele mai de groază picturi mexicane ale secolului al XX-lea”. Această pictură reflectă modul în care poporul Yaqui se conectează cu natura și spiritualitatea.

  1. "Son Online" - Frida Kahlo

„Son Online” este unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale lui Frida Kahlo. Această lucrare urmărește tema autoexplorării și a suferinței artistului. Kahlo se uită în fața ei cu un moralism lipsit de scrupule și cu un profund sentiment eroic de sorte.

  1. "Indios Verdes" - Rufino Tamayo

„Indios Verdes” are la bază o poveste istorică despre un grup de indieni care s-a îndreptat spre Washington pentru a pleda pentru cei mai sărac între ei. Tamayo a ilustrat această poveste printr-o pictură blândă dar aspră, care reflectă reziliența, determinarea și înfășurarea emoțională a acestui grup special de oameni.

  1. "Orizontul mexican" - David Alfaro Siqueiros

„Orizontul mexican” furnizează o imagine profundă a impactului istoric al Mexicului, privit prin înțelegerea a ceea ce a construit acest pământ. Lucrarea prezintă priveliștea impresionantă a unui Ierusalim mexican, construit cu rezistența ierburilor și a profitului de pe urma comerțului.

  1. "Fata bretona" - Gabriel García Romero

„Fata bretona” prezintă o prăpastie între femeile europene și mexicane. Cu blondele sale bucle care coborau luxuriante, ochi fermecați, ochiuri albastre și îmbrăcăminte cu motive florale, această zână a rumenit zâmbetele fetelor mexicane și a devenit rapid o emblemă culturală.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Picturi mexicane celebre care reflectă cultura și istoria țării

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×