Sony Playstation – consola de jocuri cu titluri exclusive

Sony Playstation – consola de jocuri cu titluri exclusive

Lansarea în 1994 a consolei de jocuri video Playstation de către Sony a marcat momentul trecerii de la casete la CD-uri. Primul model Playstation (PS1) le oferea jucătorilor grafică avansată, pe 32 de biți, cu milioane de culori.

Succesul de care s-a bucurat această consolă a fost confirmat în 2005 de următoare generație (PS2), care s-a comercializat în peste 157 de milioane de unități. În anii următori, Playstation a lansat noi modele: PS3 a apărut în 2006, PS4 în 2014, iar în 2016 a fost lansat modelul Playstation VR. Anul 2020 este reprezentativ pentru seria Playstation, fiind momentul în care a fost lansat modelul PS5.

Bazându-se pe titluri exclusive de jocuri (The Last of Us, God of War, Uncharted sau Horizon), precum GGbet în domeniul iGaming, Playstation este una dintre cele mai populare console în lume. De aceea, cei peste 114 milioane de jucători activi abia așteaptă noile lansări de jocuri ale brandului.

Care sunt cele mai bune jocuri lansate de-a lungul timpului pentru consola Sony Playstation?

La nivel global, până în 2023, modelele Playstation (PS1, PS2, PS3, PS4, PSVR și PS5) au fost vândute într-un număr de 588 de milioane de unități. Cea mai populară generație de console a brandului Sony a fost PS2 (157 milioane unități vândute), fiind urmată de modelul PS4 (116 milioane unități vândute).

De-a lungul timpului, jocurile video pentru Playstation au captivat jucătorii din întreaga lume. Însă, dintre toate cele peste 4100 de titluri disponibile pentru toate modelele, până în 2023, există câteva care sunt cu adevărat remarcabile.

  1. Tony Hawk's Pro Skater 2 – lansat în anul 2000, acest joc a obținut 98% din voturile jucătorilor, fiind considerat cel mai bun simulator de skateboard;
  2. Grand Theft Auto IV – jocul lansat în 2008 este unul dintre cele mai complete jocuri video, atât modul story/ single, cât și multiplayer obțînând 98% din voturile jucătorilor;
  3. Grand Theft Auto V – cel mai popular joc din serie a fost prezentat în 2013 și a obținut 97% din voturile jucătorilor;
  4. Tony Hawk's Pro Skater 3 – continuarea lansată în 2001 s-a ridicat la nivelul precedentului titlu din serie, adunând 97% din voturile jucătorilor;
  5. Red Dead Redemption 2 – prezentat în 2018, acest joc pentru Playstation a reușit să cucerească jucătorii, care i-au acordat 97% din voturile lor.

Pe lista celor mai bune jocuri Sony Playstation se regăsesc Uncharted 2: Among Thieves, Batman: Arkham City, Elden Ring, Tekken 3, Resident Evil 4, Gran Turismo, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, LittleBigPlanet, The Last of Us, Madden NFL 2003, BioShock Infinite, Portal 2, Final Fantasy IX, Call of Duty: Modern Warfare 2 și God of War.De ce Sony preferă să lanseze jocuri exclusive pentru consolele Playstation?

Până în anul 2021, Sony a lansat o mulțime de jocuri în regim exclusiv, acestea fiind disponibile doar pe consolele Playstation. Ulterior, unele dintre aceste jocuri au obținut permisiunea de a fi portate pe PC. Dintre aceste jocuri, cele mai cunoscute sunt:

The Last of Us I și II

Horizon Zero Down

God of War Ragnarok

Sackboy: A Big Adventure

Ratchet & Clank:

Grand Turismo

Topul jocurilor video unde dai de jocuri de noroc Te-ar putea interesa si: Topul jocurilor video unde dai de jocuri de noroc

Seria Uncharted

Shadow of the Colossus

Marvel’s Spider Man

Toate aceste titluri au fost lansate numai pentru modelele Playstation, deoarece numai în acest fel este posibilă valorificarea la maxim a hardware-ului sistemelor de joc. În plus, în cazul anumitor jocuri (de exemplu, Gran Turismo), există anumite particularități care nu pot fi redate pe alte sisteme de joc.

Care sunt cele mai interesante jocuri pentru Playstation în 2023?

Începând cu luna august 2023, pe piața de jocuri pentru Playstation vor fi lansate noi titluri, după cele prezentate de la începutul anului și până în luna iulie. Astfel, după ce jucătorii s-au delectat deja cu Diablo IV, Final Fantasy XVI, Resident Evil 4, Immortals of Aveum, Exoprimal și Dead Space, urmează să aibă parte de noi aventuri în:

Assassin's Creed Mirage

Marvel's Spider-Man 2

Baldur's Gate 3

Alone in the Dark

Mortal Kombat 1

RoboCop: Rogue City

Tekken 8

Atlas Fallen

Star Wars Outlaws

Alan Wake 2

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name

Skull and Bones

Persona 5 Tactica

Lies of P

Armored Core VI: Fires of Rubicon

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Lords of the Fallen

The Crew Motorfest

Avatar: Frontiers of Pandora

Suicide Squad: Kill the Justice League

De asemenea, pe lista de așteptare (fără termen de lansare) se numără și Final Fantasy VII Rebirth, Eternights, Marvel's Wolverine, Silent Hill 2 Remake și Star Wars: Knights of the Old Republic Remake.

Playstation poate fi considerată drept una dintre consolele care au schimbat pozitiv industria de jocuri. Noul model PS5 reușește să le oferă jucătorilor o experiență imersivă, susținută de hardware-ul puternic și de calitatea jocurilor lansate.

Din acest motiv, unele dintre cele mai așteptate jocuri PS sunt cele lansate în urmă cu mulți ani și care beneficiază în prezent de variante remasterizate. Desigur, la fel de așteptate sunt și noile titluri, pentru că jucătorii sunt dornici de fiecare dată de noi și noi aventuri.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sony Playstation – consola de jocuri cu titluri exclusive

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×