Star Wars: Episode IV - A New Hope: Cea mai mare franciza din istoria cinematografiei

Star Wars: Episode IV - A New Hope: Cea mai mare franciza din istoria cinematografiei

Star Wars este una dintre cele mai importante francize cinematografice vreodată, inspirând generații întregi de fani devotați. Cu primele sale episoade lansate în 1977, franciza a îmbunătăţit standardele de lansare a filmelor, aflându-se în istoria cinematografică ca fiind cea mai de succes franciza. Prima sa piesă, Star Wars: Episode IV – A New Hope, rămâne o sursă de inspiratie si parte vitala a seriei. Acest articol explica totul despre urmatorul film din trilogia Star Wars: Star Wars: Episode IV – A New Hope.

Introducere Star Wars: Episode IV - A New Hope este primul film din franciza și s-a lansat în 1977. Foaia de parcurs a trilogiei a fost impresionantă, reușind să strângă un public divers, atunci când conceptul de franciză nu era încă cunoscut în industria cinematografică. Indiferent de conceptul jocului sau utilizarea acestuia, termenul "Star Wars" este un nume foarte cunoscut în lumea filmului.

Știați că...?

  • Star Wars: Episode IV - A New Hope este unul dintre puținele filme care au trecut de 100 de milioane de dolari în box office-ul din Statele Unite?
  • Primul film al seriei a fost nominalizat la 11 Premii Oscar și a câștigat 6 dintre acestea?
  • A doua lansare cinematografică a filmului a avut un stâlp principal modificat?

Personajele

Personajele principale din Star Wars: Episode IV - A New Hope sunt Luke Skywalker, Han Solo, Prințesa Leia și Obi-Wan Kenobi. Alături de ei, personajele secundare includ Chewbacca, C-3PO, Darth Vader și Jabba the Hutt. Luke este un farmacist simplu care încearcă să-și salveze planeta natala Alderaan de la Darth Vader și forțele cotropitoare ale Imperiumului Galactic. Obi-Wan Kenobi, fostul mentor al lui Luke, are misiunea să-l îndrume pe Luke pe drumul către a deveni un Jedi. Han Solo și Chewbacca sunt parteneri în afaceri care navighează prinForța aerienei și se alătură Partidului Alianței Rebelilor. Prințesa Leia este, de asemenea, membru al Alianței Rebels, luptând în speranța de a obține libertatea de pe Alderaan.Dintre personajele principale, Luke Skywalker și Prințesa Leia au jucat rolul principal în dezvoltarea poveștii genului de aventură filmică. Luke Skywalker, intepretat de Mark Hamill, face o călătorie prin Forța, în speranța de a se întâlni cu Obi-Wan Kenobi. Prințesa Leia, intepretată de Carrie Fisher, este deținătoarea planului secret care poate anula învățarea lui Vader asupra Alderaan.

Subiectul si tematica

Subiectul de baza al Star Wars: Episode IV - A New Hope se bazeaza pe conceptul filmului de aventuri genetice. Acest film îl are pe Luke Skywalker în lupta sa de a salva planeta Alderaan dintr-o cotropire imperială. Obi-Wan Kenobi este mentorul lui, învățându-l secretul sabiei laser și cum să folosească Forța. Printre personajele principale se află și Prințesa Leia, împreună cu Han Solo și Chewbacca, care navighează spre Alderaan cu planul secret al lui Vader. Prințesa Leia și Luke luptă cu forțele imperiale de pe planetă și reușesc să se întoarcă în sfârșit acasă.

Top orașe din Luxemburg pe care trebuie să le vezi Te-ar putea interesa si: Top orașe din Luxemburg pe care trebuie să le vezi

Tematica principală a Star Wars: Episode IV - A New Hope este lupta dintre bine si rău. Obi-Wan Kenobi luptă împotriva lui Darth Vader pentru a-l salva pe Luke Skywalker și a restabili forța binelui. Această tematică se regaseste pe toată perioada trilogiei și se întoarce în numeroasele filme care au urmat.

Realizare și cast

Star Wars: Episode IV - A New Hope a fost produs de 20th Century Fox și a fost regizat de George Lucas. Realizatorii de special effects sunt John Dykstra și Richard Edlund. Scenograful Derek Rance a făcut un trabal remarcabil in Star Wars, deoarece toate decorurile si ținutele sunt pornite din universul Cosmic imaginat de George Lucas.

Playbackul epic care definesc sound-ul filmului Star Wars a fost compus de John Williams și este recunoscut pe scară largă pentru muzica sa în stil clasic. Cast-ul, care include Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher și Alec Guiness, a fost de asemenea unul dintre aspectele cheie ale filmului, îmbinând dramer cu imaginea și sound-ul pentru a atinge profunzimea scopului narrațiunii.

Premii si recunoaștere

Star Wars: Episode IV - A New Hope a fost recunoscut de Academmia de film pentru realizarea sa și nominalizat la 11 Premii Oscar. Printre categoriile pentru care s-a nominat se număra Best Picture, Actor in a Supporting Role pentru Alec Guiness, Best Visual Effects și Best Original Score. Filmul a primit, de asemenea, un premiu BAFTA pentru Best Sound.

Star Wars: Episode IV – A New Hope a fost printre primii filme care au încasat peste 100 de milioane de dolari la box office-ul din Statele Unite.

Star Wars: Episode IV - A New Hope a fost cea mai profitabila lansare cinematografică vreodată, redefinind felul în care se gândește la media de divertisment. Principiul acestui film a devenit o parte vitala a cinematografiei, precum și a culturii pop. Mulți fani se întorc în continuare la această franciza dinamică pentru a reveni la locul în care totul a început - Star Wars: Episode IV - A New Hope.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Star Wars: Episode IV - A New Hope: Cea mai mare franciza din istoria cinematografiei

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×