Strategii pentru a-ți motiva copilul să învețe

Strategii pentru a-ți motiva copilul să învețe

Învățarea este o parte importantă a vieții unui copil, și de obicei este nevoie de o anumită motivație și implicare din partea părinților pentru a-i ajuta pe copii să se angajeze. Acest lucru se poate face în diferite moduri, cum ar fi folosind recompense și încurajarea. Acest articol abordează câteva idei despre cum părinții pot ajuta copiii lor să se motiveze și să fie angajați în învățare.

Știința Motivației și învățării

Motivația și învățarea sunt teme importante pentru părinți și educatori care preocupați de succesul copiilor. Din fericire, există o mulțime de cercetări și teorii de-a lungul timpului care oferă o privire asupra motivației și a modului în care copiii își pot îmbunătăți abilitățile de învățare.

Transpunerea Acestor Idei în Practică

Una dintre cele mai bune metode prin care părinții pot ajuta copiii lor să învețe este prin încurajare și recunoaștere. Un astfel de comportament poate oferi copilului tau sentimente pozitive despre învățare și îi poate da dorința să continue. O altă modalitate de a susține succesul copilului tau în învățare este prin îmbinarea și recompensarea eforturilor față de învățare și rezultate. Acest lucru îi poate oferi copilului ocazia de a-și evalua experiențele și a le valida je.Găsirea Și Lucrul Cu Pregătirea Copilului

Înainte de a fi pregătit pentru învățare, e esențial ca părinții să se asigure că oferăun mediu de învățare pozitiv și reconfortant pentru copilul lor. De exemplu, evitați să vorbiți despre învățare într-un mod negativ, deoarece acest lucru poate crea stres și anxietate la copil. Potrivit cercetărilor, există o multitudine de strategii și tehnici pe care părinții le pot folosi pentru a-și pregăti copiii pentru învățare.

Strategii pentru Pregătirea Copilului:

1.Folosiți metode non-judecătoare care antrenează și motivarea prin explorare: creați un mediu în care copilul tau se poate simți liber să încerce noi lucruri și să învețe și să comunice în mod corespunzător.

Strategii de lectură critică: Ce este predarea fonică? Te-ar putea interesa si: Strategii de lectură critică: Ce este predarea fonică?

2.Vedeți învățarea ca o experiență interesantă și distractivă: deoarece învățarea potrivit cercetărilor poate fi mai plăcută și mai memorabilă atunci când se prezintă pe un fundal interesant.

  1. Oferiți recompense pe măsură ce copiii încep să facă progrese: utilizați elemente motivaționale pentru a recompensa progresele copilului.

  2. Evitați să faceți comparații, cum ar fi cele cu alți copii: mulți copii se confruntă cu anxietate și trac asociat pentru a învăța, așadar nu e recomandat să comparați abilitățile copilului cu ale altora.

  3. Oferiți un suport emoțional și, dacă e nevoie, luați în considerare ajutorul profesionist: încurajați copilul să-și îndeplinească obiectivele și să vorbească deschis despre orice problemă prezintă.

  4. Implicați-vă în procesul de învățare al copilului: fii prezent, oferă feedback pozitiv și arată interes pentru progresele sale.

Folosirea tehnicilor Complexe pentru a Motiva Copilul tau

În plus față de tehnicile simplu de mai sus, puteți, de asemenea, încerca diverse tehnici complexe și bazate pe evidență pentru a-i face pe copii să se implice și să-și îmbunătățească rezultatele.

Strategii Complexe de Motivare a Copilului:

  1. Adaptați predarea în funcție de nevoile individuale ale copilului tău: un anumit stil de predare nu se potriveste tuturor copiilor, motiv pentru care ar trebui să vă asigurați că vă adaptați modul de predare în funcție de interesele copilului tău și nevoia lor de învățare.

  2. Utilizați întrebări orientate spre interesele copiilor: întrebările ar trebui să fie interesante și să se adapteze intereselor copilului. Acest lucru va fi o parte importantă a ședinței de învățare și le va oferi copiilor dorința de a acționa și a explora subiectele.

  3. Faceți educație în mod activ și colaborativ: facilitarea unei sesiuni de educație colaborative le arată copiilor că ei sunt parte din echipă și că au vocea lor. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Strategii pentru a-ți motiva copilul să învețe

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×