Top statistici podcast pentru a-ți face audiența să asculte

Top statistici podcast pentru a-ți face audiența să asculte

Cresc repede popularitatea podcasturilor în întreaga lume, cu milioane de difuzori și fani înfocatați. Așa cum podcasturile cresc în putere, descoperirea lor devine mai dificilă. Astăzi, vă prezentăm cele mai importante statistici despre podcast, pentru a vă ajuta să vă creșteți audiența și să deveniți un podcaster pro.

Ascultați podcasturile? Dacă da, atunci sunteți în milioane. În ultimii ani, podcasturile au crescut enorm, cu un număr și mai mare de personalități, podcasturi și fișiere muzicale stilate. Podcasturile noastre preferate sunt acolo să ne amuze și să ne țină informați, iar ascultarea podcasturilor se află în creștere semnificativă.

Cu toții avem preferatele noastre și ascultăm podcasturi care ne fac ziua mai bună. Cu toate acestea, statisticile podcast arată că nu toată lumea ascultă podcasturile în același ritm. În acest articol, vom discuta despre cifrele și statisticile obiective despre podcasturile care vă ajută să vă creșteți audiența.

Câte podcasturi există?

Când vine vorba de podcasturi, aceasta este o întrebare comună. Uneori răspunsul nu este exact, dar conform datelor disponibile din 2020, sunt mai mult de 700.000 de podcasturi sau emisiuni podcast disponibile actualmente online. Datorită modului rapid în care informația poate fi transmisă în mod digital, se estimează că numărul podcasturilor va continua să crească în următorii ani.Ce număr de oameni ascultă podcasturi?

Acum, vă întrebați despre numărul de difuzori potențiali pentru podcasturile dvs.? Statisticile recente arată că, la sfârșit de 2020, peste 164 de milioane de persoane din Statele Unite au ascultat cel puțin un podcast lunar. La nivel global, peste 500 de milioane de oameni ascultă podcasturi.

Cu toții vrem să ne găsim un cerc de fani prin podcasturile noastre, iar acest număr mare de ascultători existenți ne arată că acest lucru este posibil. Una dintre cele mai bune modalități de a-ți găsi ascultători este să exploatezi statisticile pe care le vom discuta mai jos.

Durata medie a unui episod

Durata este o caracteristică importantă a proiectului podcast vostru. Aici intervine un echilibru minuțios - doriți să vă mențineți ascultătorii prin durata adecvată a episode-ului. Statisticile recomandă ca durata medie a episodului să fie cuprinsă între 10 și 40 de minute pentru podcasturile de divertisment și între 20 și 60 de minute pentru podcasturile mai vizate la nivel intelectual.

Top cele mai bune idei de afaceri in 2024 Te-ar putea interesa si: Top cele mai bune idei de afaceri in 2024

De asemenea, ar trebui să țineți cont, de asemenea, de durata adecvată a fiecărei emisiuni. Durata episodului trebuie să fie adecvată conținutului și audienței țintă. Unele podcasturi se ghidează după media de 8:26 pentru durate episod, în funcție de formula lor specifică.

Ce devine mai ascultat în podcasturi?

În general, în 2020, podcasturile preferate care găsesc cea mai mare audiență sunt micile podcasturile de divertisment, informare și de știri. Un nou studiu arată că podcasturile despre știri au multe ascultători și sunt ascultate în mod regulat. Asta ne cere să ne pregătim cu informații actualizate despre evenimentele mondiale.

Pe de altă parte, podcasturile culturale se află în creștere, cu crescând câte 70% în 2020 față de anul anterior. În urma acestui studiu, au fost identificate următoarele tipuri de podcasturi cu audiențe foarte mari:

  • Podcasturi din domeniul afacerilor
  • Podcasturi despre marketing
  • Podcasturi despre antreprenoriat
  • Podcasturi despre artă și cultură
  • Podcasturi despre politică
  • Podcasturi despre gastronomie
  • Podcasturi la modă
  • Podcasturi despre tehnologie

Când ar trebui să lansați podcastul?

Unul dintre întrebările esențiale când începeți un podcast este: la ce oră să lansez podcastul? Acest lucru se va schimba în funcție de publicul țintă. În Statele Unite, statisticile indică faptul că cea mai bună oră pentru lansarea podcastului este în intervalul 10am - 11am EST / 7am-8pm PST. De asemenea, statisticile arată că 85% din ascultarea podcastului are loc într-o perioadă de o săptămână după lansare și 97% în ​​trei săptămâni.

Cât de mult durează ascultare podcasturi

Dacă vă întrebați dacă lumea ascultă toată emisiunea dumneavoastră, răspunsul este destul de evident: Da și nu. Acesta poate depinde de conținutul podcastului, tema și, desigur, de calitatea producției.

Un studiu recent a arătat că media de ascultare pentru podcasturile de 5 minute este de 4:24 dintre care 47% dintre utilizatori au ascultat întreaga emisiune.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Top statistici podcast pentru a-ți face audiența să asculte

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×