Ce este un scor bun SAT pentru Harvard și alte cerințe?

Ce este un scor bun SAT pentru Harvard și alte cerințe?

Tot mai mulți liceeni se îndreaptă către universitățile de prestigiu, dorind să-și completeze educația la un nivel superior. Dar pentru a fi admiși, un elev trebuie să îndeplinească anumite criterii, inclusiv să obțină un scor bun de pe Scholastic Aptitude Test (SAT). Într-o țară în care competiția devine din ce în ce mai mare, meritul poate ajunge destul de sus. În acest articol vom explora ce înseamnă un scor bun de pe SAT pentru Harvard și alte cerințe similare din alte universități de prestigiu.

Ce este SAT?

Înainte să condiderăm ce este un scor bun de pe SAT pentru Harvard și alte universități, merită să avem o idee despre ce este SAT în sine. SAT este un examen de testare a aptitudinilor, care este oferit de College Board, o organizație nonprofit care oferă ajutor și informații privind planificarea pentru învățământul superior și cercetare. Examenul SAT analizează aptitudinile ieșirii, simțul matematic și cunoștințele de lecturare, împărțite în subiecte distincte și valuate individual. Este important de notat că examenul SAT se schimbă în mod regulat, așa că este important să fii bine informat cu privire la schimbările care au loc și la sfaturi de testare bune.Ce ar trebui să știți despre Harvard?

Harvard este una dintre cele mai bine cunoscute și de prestigiu universități din lume. Acest colegiu prestigios este situat în Cambridge, Massachusetts, și a fost fondat în 1636, ceea ce îl face cel mai vechi în întreaga națiune. Este, de asemenea, unic prin faptul că oferă o gamă largă de subiecte de studiu și programe de masterat, incluzând științele sociale, artele liberale, medicina, deși specializându-se în educația științifică și tehnologică. Harvard University este, de asemenea, cunoscută sub numele de Harvard College, fiind prima școală universitară din SUA.

Ce reprezintă un scor bun SAT pentru Harvard?

Când vine vorba de Harvard, competiția pentru un loc este de obicei foarte mare, astfel încât un scor mare de pe SAT este absolut necesar pentru a avea șanse reale de a fi admis. SAT-ul se bazează pe o scală ce merge de la 400 (cel mai scăzut) la 1600 (cel mai mare). Un scor de 1250-1600 înseamnă că sunteți pe partea superioară a spectrului și toate universitățile sunt impresionate de cifre în această gamă. Cu toate acestea, mulți dintre candidați au șanse mai mari de admitere cu scoruri mai mari.

Ingineria chimică este grea: Avantaje și dezavantaje Te-ar putea interesa si: Ingineria chimică este grea: Avantaje și dezavantaje

Pentru Harvard, un scor SAT bun ar putea începe de la 1500 pentru a se asigura de succesul admiterii. Cu toate acestea, numere mari nu sunt singurul lucru pe care este exact și Harvard se concentrează, de asemenea, pe pagina de curriculum vitae a candidatului, ceea ce mărește șansele studenților de a fi admiși.

Alte criterii pe care Harvard și alte universități de prestigiu le iau în considerare

În afară de scorurile de pe SAT, Harvard și alte universități de prestigiu iau în considerare o varietate de criterii pe care le testează înainte de a accepta aplicația unui candidat. Acestea includ unele dintre următoarele:

  1. Pagina de CV a candidatului:

Candidații trebuie să demonstreze biroul de admitere al unei universități de prestigiu că au un antet bogat în activități extra-curriculare. De asemenea, adolescenții pot fi responsabili pentru cercetarea și îmbunătățirea unor proiecte externe și pentru participarea la evenimente.

  1. Notele de școală:

În plus, universitățile de prestigiu acordă și o pondere importantă notelor obținute la școală. Acestea trebuie să fie destul de ridicate și trebuie să includă teme de cărți clasice sau muncă formativă de calitate superioară.

  1. Raporturile profesorilor recomandatori:

De asemenea, birourile de admisie se înregistrează adesea pentru rapoartele profesorilor recomandatori, care oferă o perspectivă asupra viitorului candidat, dezvăluind așteptările academice, creativitățile și caracterul său liniștit.

  1. Scrisori de motivație ale candidatului:

De asemenea, birourile de admitere apreciază scrisorile de motivare ale candidaților care se adresează aplicațiilor lor. Aceste scrisori sunt, de obicei, un mod excelent de a descrie și de a explica ce își dorește candidatul să obțină din programele universității de prestigiu la care a aplicat.

Harvard sau alte universități de prestigiu pot fi dificil de accesat, dar sunt posibile șanse reale pentru a fi admiși. Obținerea unui scor mare pe SAT este un pas important în procesul de aplicație. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ce este un scor bun SAT pentru Harvard și alte cerințe?

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×