Cum ai grija de sanatatea ochilor tai daca pleci in vacanta atunci cand porti lentile de contact?

Cum ai grija de sanatatea ochilor tai daca pleci in vacanta atunci cand porti lentile de contact?

Când pleci într-o vacanță sau într-o excursie, preferi să iei cu tine doar lucrurile cu adevărat importante pentru următoarele zile. Lipsa necesității utilizării unei soluții de intreținere sau a unui suport pentru lentile reprezintă un adevărat avantaj, mai ales pentru cei care călătoresc cu avionul!

Vacantele sunt mereu prilej de bucurie, voie buna si distractie la maxim. Fie ca alegi sa calatoresti cu avionul, cu masina, sau, de ce nu, cu motocicleta, vacanta este o aventura de neuitat pentru fiecare dintre noi. Dar, oare, pe toata durata vacantei, mai suntem preocupati sa avem grija de sanatatea ochilor nostri? Desigur ca, indiferent de raspunsul pe care fiecare il va da la aceasta intrebare, importanta asigurarii sanatatii ochilor tai este absolut cruciala.

Ce trebuie sa faci in acest sens? Ce tipuri de lentile poti folosi pe timpul vacantei si care este cantitatea de solutii ingrijire solutii lentile de contact admisa in bagajele de mana pe care le iei in avion? Sunt doar cateva dintre intrebarile de maxim interes care te framanta atunci cand alegi sa petreci vacanta departe de tara, intr-o destinatie exotica aventual, unde nu poti calatori decat cu avionul!Lentilele de contact in bagajul de mana

In cazul purtatorilor de lentile de contact, calatoria cu avionul este un pic mai delicata si nu din teama ca nu ai ajunge rapid la destinatie sau alte motive pe care conspirationistii le-ar putea invoca. Ci, mai exact, prin prisma setului de reguli pe care companiile aeriene le-ar putea impune. Altfel spus, incepând cu 31 ianuarie 2014 s-au pus în aplicare noile reguli de transport pentru lichide, aerosoli și geluri pe care le poți transporta în bagajul de mână impus de Uniunea Europeană NR. 246/2013. Astfel că lichidele se transportă numai în recipiente de maxim 100 ml, împachetate toate într-o sigură pungă prevăzută cu sistem de închidere. Aceasta nu trebuie să cântărească mai mult de un kilogram. De asemenea, produsele lichide cumpărate din duty-free trebuie să fie ambalate individual, în pungi cu sisteme de securitate în care să fie vizibile obiectul și chitanța.

Cum obiceiurile alimentare creează boli cardiace? Te-ar putea interesa si: Cum obiceiurile alimentare creează boli cardiace?

La punctul de control punga cu lichide este scoasă din bagajul de mână și pusă separat într-o tăviță. Trebuie să ții cont de faptul că operatorii de securitate pot deschide și verifica recipientele și chiar interzice transportul lor, dacă acestea par suspecte. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent ce și cum împachetezi lichidele pentru bagajul de mână. In cazul nerespectarii regulilor, sticlutele se confisca la punctul de control.  De asemenea, dimensiunile pungii resigilabile acceptate sunt de 20X20 cm sau 15X15 centimetri. Fiecare pasager are dreptul la o singură astfel de pungă în bagajul de mână. Deci, nu uitati sa cumparati solutii de ingrijire la flacoane mici, de 100 ml.

Impachetarea lentilelor de contact in bagajul de mana

Bagajul de mana trebuie sa se incadreze in limita de greutate impusa de compania aeriana. De asemenea, atunci cand iei cu tine setul de lentile de contact pe care le vei utiliza pe durata de timp petrecuta in vacanta, trebuie sa te gandesti ca ambalajul sa fie cat mai mic si sa incapa in geanta de mana cat mai usor. In acest sens, poti alege sa iei cu tine lentile de contact ambalate in cutii cu cate trei bucati sau cutii de sase bucati, astfel incat sa corespunda numarului de zile pe care urmeaza sa le petreci in afara tarii.

De asemenea, poti apela atat la lentile zilnice si, in egala masura, la lentilele lunare.

Avantajele lentilelor de contact zilnice

In situatia in care pleci in vacanta, utilizarea lentilelor de contact zilnice este o mana cereasca pentru tine. Pe de o parte, scapi de grija ingrijirii lor, dar si de grija transportului de solutii de ingrijire la bordul avionului. Pe de alta parte, elimini, la maxim, riscul contractarii unor infectii sau iritatii oculare, deoarece lentilele zilnice se folosesc doar pe durata unei zile, iar la finalul acesteia se arunca. A doua zi, vei lua o pereche de lentile absolut noua. Deci, iti vei lua atatea lentile de contact cate zile de vacanta ti-ai planificat. Nu in ultimul rand, ai un bagaj mai usor, ceea ce este esential atunci cand calatoresti cu avionul si trebuie sa cari bagajele prin aeroport pana la hotel. 

Lucruri de facut pentru a-ți îmbunătăți sănătatea atunci când ai peste 60 Te-ar putea interesa si: Lucruri de facut pentru a-ți îmbunătăți sănătatea atunci când ai peste 60

Ce presupune acest lucru?

Când pleci într-o vacanță sau într-o excursie, preferi să iei cu tine doar lucrurile cu adevărat importante pentru următoarele zile. Lipsa necesității utilizării unei soluții de intreținere sau a unui suport pentru lentile reprezintă un adevărat avantaj, mai ales pentru cei care călătoresc cu avionul. Totodată, scapi de grija că soluțiile s-ar putea vărsa prin bagaj din cauza presiunii din cabina avionului.

Avantajele lentilelor de contact lunare

Atunci cand pleci in vacanta, poti apela, in egala masura, la lentile de contact lunare. Acestea sunt articole medicale optice care se folosesc pe o durata maxima de 30 de zile, dupa care se inlocuiesc. In plus, ele necesita respectarea unor reguli stricte de igiena si de ingrijire.

Cei mai mulți utilizatori ai accesoriilor ofalmologice au ales lentile de contact lunare grație gradului ridicat de confort, care se menține permanent în condițiile perioadei lungi de utilizare. În plus, achiziționarea unei perechi de lentile de contact lunare generează costuri mult mai mici, dar și un confort crescut prin comparație alegerea unei perechi de contact anuale sau trimestriale, în contextul deteriorării acestei. Durata relativ scurtă de utilizare constituie un alt avantaj al lentilelor de contact lunare. Pe de alta parte, complicațiile legate de utilizarea lentilelor de contact sunt extrem de rare. Mai mult, depozitele proteice se adună pe suprafața lentilei într-o proporție mai mare în cazul lentilelor de contact trimestriale și anuale decât în cazul celor lunare. Depozitele proteice ale microrganismelor externe perturba vederea, astfel încât ochiul uman le percepe ca pe o stare de disconfort pronunțat. Lentilele de contact lunare sunt, nu în ultimul rând, imperceptibule pentru purtătorul acestora și asigură ochiului o hidratare și un nivel de umiditate optim.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum ai grija de sanatatea ochilor tai daca pleci in vacanta atunci cand porti lentile de contact?

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×