De ce și-a tăiat Van Gogh urechea? Povestea urechii lui Van Gogh

De ce și-a tăiat Van Gogh urechea? Povestea urechii lui Van Gogh

Mulți au auzit povestea despre cum Vincent Van Gogh și-a tăiat urechea, dar poate că nu mulți înțeleg de ce a făcut-o. A fost doar un gest de auto-lovire sau s-a întâmplat ceva mai complicat? Uite cum e povestea adevărată despre urechea lui Van Gogh.

Mentalitatea lui Vincent Van Gogh a provocat de-a lungul anilor multe teorii și supoziții. Unul dintre ele include o versiune foarte tristă și confuza a ceea ce s-a întâmplat cu urechea sa etichetată ca auto-lovire. Cercetările mai recente arată că evenimentul care s-a petrecut în acea zi poate fi poate fi mai bine înțeles prin a descifra trecutul artistului și motivele presupuse.

Ce știm despre eveniment

Înainte de a începe să desfășori istoria, trebuie să înțelegem câteva elemente importante despre acele evenimente. Acestea includ:

● Data: 23 Decembrie 1888 ● Locul: Arles, Franța ● Durata: O singură noapte ● Urechea: Van Gogh lși-a tăiat un lobe al urechii

Primele dovezi despre eveniment se bazează pe o scrisoare din 1989 către fratele său Theo, în care vorbește despre tristul eveniment. După ce această scrisoare a fost descoperită, chiar acum se discută în continuare despre motivele lui principale.De ce s-a întâmplat?

Există mai multe teorii legate de tăierea urechii lui Vincent Van Gogh. Unele dintre ele implică emoțiile artistului și problemele sale financiare, iar altele implică circumstanțele tumultoase care s-au petrecut înainte de actul său de auto-lovire.

● Teoria depresiei și a autovictimei: Una dintre cele mai frecvente și acceptate teorii legate de tăierea urechii lui Van Gogh este cea a depresiei și auto-lovire. Se spune că artistul suferea de depresie majoră și că s-ar fi tăiat urechea din pricina ei. Se afirmă adesea că artistul ar fi văzut tăierea urechii sale ca o modalitate de a-și exprima durerea interioară și de a se face remarcat.

● Teoria prietenului Paul Gauguin: Se crede că cauza exactă a tăierii urechii lui Vincent Van Gogh a fost legată de prietenul său mai în vârstă, Paul Gauguin. Se spune că Vincent i-a cerut și anumite favoruri personale lui Gauguin, iar acest lucru a provocat un cert disconfort. În cele din urmă, lucrurile s-au crispând și una dintre cele mai triste fapte din viața lui Vincent a avut loc.

Leonardo da Vinci: Viața și operele de artă ale lui Leonardo da Vinci Te-ar putea interesa si: Leonardo da Vinci: Viața și operele de artă ale lui Leonardo da Vinci

● Teoria glandelor supramaxilare: O altă teorie legată de tăierea urechii lui Vincent provine de la unii tulburări endocrine medicale numite inflamarea glandei submandibulare. Cercetările arată că poate că a avut un impact asupra stării sale emoționale și mentală, și poate cauza comportamente stranii și tulburări ale somnului.

Care s-a întâmplat în seara incidentului?

Toate teoriile menționate anterior au făcut mai ușoară înțelegerea ce s-a întâmplat în seara incidentului și a cauzelor lui profunde. După ce a împachetat un pachet cu produse de băut pentru Paul Gauguin îl trimite ca un dar. Apoi se zice că artistul și-a tăiat urechea, a mers la o tavernă locală pentru a fi asistat și apoi a adus un pachet de sânge la un bordel local.

Vestea s-a împrăști rapid și inițial, presa a raportat că Vincent s-a luptat cu Paul. A fost în sarcină din care a rezultat și scurta plecare a lui Gauguin din Arles.

Consequente

După ce s-a întors în Arles, Van Gogh a început tratamentul său medical și s-a dedicat artei sale. Câteva luni mai târziu, a fost internat intr-o instituție psihiatrică unde și-a petrecut mare parte din cavul vieții sale.

În cele din urmă, și-a încheiat viața cel mai probabil la momentul în care și-a înghițit un prosop și a început să se sufoce. Aceste evenimente tragice au descris doar finalul din viața lui Vincent; moartea sa a rămas o mare mister, încă nerezolvat.

Proces muzical

Van Gogh păstrat accesul la muzică în ciuda tristei sale membre. Ca o dovadă, el a publicat un număr de scrieri, inclusiv o știre din călătoria sa către Paris, în care el a discutat despre muzica pe care a ascultat-o și evenimentele artistice ai căror expoziții a vizitat-o.

Discursul său de muzică a crescut după ce s-a întors la Paris în 1888. El a scris despre semnificația muzicii asupra vieții sale, afirmând că muzica te poate ajuta să înțelegi expresia și sentimentele artistice, care sunt esențiale pentru a crea o operă de artă.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la De ce și-a tăiat Van Gogh urechea? Povestea urechii lui Van Gogh

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×