Dormitorul, cum să îl transformi într-un spaţiu cozzy

Dormitorul, cum să îl transformi într-un spaţiu cozzy

Dormitorul este încăperea care trebuie să te îmbie către relaxare. Este zona în care vrei să îţi limpezeşti gândurile după o zi obositoare, dar şi spaţiul intim în care se consolidează relaţiile dintre parteneri.

Pentru a reuşi să îţi satisfaci nevoile, accesată încăpere trebuie să fie una prietenoasă. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva trucuri şi secrete care să te ajute să creezi zona confortabilă mult dorită.

Achiziţionează doar strictul necesar

Nu supraaglomera dormitorul cu corpuri de mobilier inutile. În acest spațiu fiecare piesă integrată trebuie să fie corect adaptată necesitaţilor şi dimensiunilor. Patul confortabil, dressingul şi noptiera sunt elementele indispensabile care ajută la organizarea bună şi eficientă a spaţiului. Dacă nu ai idee de stil și design, poţi căuta în revistele de specialitate modele de amenajare, tipuri de paturi comode şi dressing-uri pe care le poți integra.Integrează corpuri de iluminat potrivite

În dormitor trebuie să ai surse de iluminare centrale cu lumina puternică, însă pentru a crea un ambient intim poţi integra veioze şi lampadare. Poţi folosi sursele auxiliare de lumină pentru a citi din cartea preferată sau în timpul discuţiilor pe care le ai cu partenerul.

Rindea electrica vs rindea clasică: ce și cum alegi Te-ar putea interesa si: Rindea electrica vs rindea clasică: ce și cum alegi

Acordă atenție accesoriilor

În această încăpere nu se recomandă să integrezi obiecte decorative mărunte sau ostentative. Aici nu își au locul statuetele sau coşuleţele cu flori, însă nu înseamnă că dormitoarele nu trebuie să fie frumos decorate. Cu o serie de textile pentru dormitor şi cu elementele de pasmanterie potrivite dormitorul poate căpăta aerul dinamic mult dorit. Selectează cu atenţie draperiile şi perdele, ai grijă ca aceste două elemente să nu absoarbă toată atenţia. Combinaţiile potrivite sunt cele uşor contrastante sau cele ce păstrează aceiaşi paletă coloristică. Poţi crea contraste cu ajutorul covorului, a cuverturii pentru pat şi a pernelor decorative. Aceste elemente expresive pot spune o poveste personală despre tine. Alege elemente florale dacă eşti o fire romantică şi elemente cu decorare minimală dacă eşti o fire practică. Dacă eşti o fire dinamică poţi exprima caracterul puternic în orice altă încăpere, însă pentru dormitor se recomandă ponderare! Această încăpere trebuie să fie una cuminte, să îmbie către odihnă.


Ce nota merita acest Articol:
Claudia

Claudia - Iasi, 33 ani

Scriu cu drag despre: moda, fashion, stiri mondene. Am terminat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti. Sunt content writer din 2010 si am creat content pentru cele mai populare site-uri de fashion din Romania. Pe foxi.ro sunt editor si coordonator de proiect.

Nu sunt Comentarii la Dormitorul, cum să îl transformi într-un spaţiu cozzy

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×