Este psihologia o știință socială?

Este psihologia o știință socială?

Psihologia, al doilea științific ce a început să studieze cele mai subtile aspecte ale comportamentului uman, a existat încă de la începutul istoriei. Cu toate acestea, este important să ne amintim că psihologia este, de asemenea, o știință socială. După cum urmează, vom discuta toate aspectele asociate cu acest subiect și vom încerca să răspundem la întrebarea: „Este psihologia o știință socială?”

Definirea psihologiei

Înainte de a vorbi despre Dreptul științei sociale, este important să înțelegem ce este Psihologia și cum se angajează în ea.

Psihologia se referă la profesia științifică care se concentrează asupra analizei modului în care gândim, simțim și acționăm în diferite contexte sociale. Există mai multe ramuri ale psihologiei, cum ar fi psihologia dezvoltării, psihologia clinică, psihologia comportamentală, psihologia socială și psihologia aplicată. Mulți psihologi au specializări în asemenea discipline și se ocupă de tratarea pacienților cu probleme mentale și comportamentale.

Ce este știința socială?

Știința socială se referă la acțiunile sociale, cum ar fi relațiile, comportamentele și comportamentele agregate care apar în cadrul unei grupuri sau comunități. Această știință poate fi subîmpărțită în diferite categorii, precum economia, cercetarea comportamentului, științele politice și asistența socială. Aceste subiecte pot fi folosite în contexte diferite, cum ar fi luarea de decizii de control al libertății și oferirea de asistență persoanelor nevoiașe.Cum se încadrează psihologia în știința socială?

Având în vedere că știința socială se concentrează pe comportamentul și relațiile sociale, precum și pe studiul agregat al acestora, psihologia se încadrează perfect în această cadru. Psihologia se concentrează pe analiza comportamentului atât individual, cât și social, folosind metode empirice și tehnici de cercetare. Această disciplină folosește informații din sociologie și alte discipline sociale pentru a ajuta la înțelegerea relațiilor și situațiilor sociale.

Modul în care este întreținută această știință

Statistici Messi Vs Ronaldo: Cine Este Cel Mai Bun Din Fotbal? Te-ar putea interesa si: Statistici Messi Vs Ronaldo: Cine Este Cel Mai Bun Din Fotbal?

Psihologia este o știință destul de veche, dar se schimbă și se dezvoltă constant. Din acest motiv, este întreținută extensiv prin profesori universitari și prin profesioniști în domeniul medical. Ei exploatează sănătatea mentală și socială a pacienților, oferind tratament individual, terapie de grup și alte servicii. Aceste experți invită pacienții să ofere informații și opinii despre situațiile personale și sociale prin intermediul cercetărilor personale sau prin agregate. Acest lucru face o mare diferență în ceea ce privește tratamentul și schimbarea comportamentului.

Cât de legată este psihologia de știința socială?

Există o linie îngustă de demarcare între psihologie și știința socială. Pe de o parte, psihologia se concentrează pe tratarea pacienților cu probleme de comportament și mental. Pe de altă parte, știința socială urmărește studiul relațiilor sociale și analyzează comportamentele și situațiile mediului social. Deearece ambele discipline se ocupă de comportamentul social, există o legătură între ele. De fapt, psihologia este folosită în mare parte ca parte a științei sociale.

Ramurile psihologiei și cum se intersectează acestea cu știința socială

Studiul psihologiei implică o gamă largă de discipline și ramuri. În general, psihologia se împarte în cinci principale ramuri care sunt: psihologia dezvoltării, psihologia clinică, psihologia comportamentală, psihologia socială și psihologia aplicată. Deși aceste ramuri se concentrează în primul rând pe aspectele pshilogice ale persoanelor, se intersectează și cu alte discipline științifice, cum ar fi sociologia, economia și științele politice.

Psihologia dezvoltării: se referă la modul în care oamenii învață, se schimbă și adopta comportamente de-a lungul vieții. Această ramură ale psihologiei se intersectează cu știința socială prin analiza și studierea schimbărilor sociale în diferite contexte.

Psihologia clinică: se concentrează pe diagnosticarea și tratarea problemelor de sănătate mentală, cum ar fi depresia și tulburările de anxietate. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Este psihologia o știință socială?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×