Ghid pentru principiile de instruire

Ghid pentru principiile de instruire

Instruirea centrată pe studenți reprezintă un principiu de învățare prin care profesorii se străduiesc să asigure crearea unui mediu de învățare centrându-se mai mult pe nevoile individualizate ale fiecărui student, în loc să se concentreze doar pe lectură și lecturi. Arta de a învăța în mod eficient se bazează în mare parte pe principiile de instruire centrează pe studenți. Acest ghid descrie principalele elemente ale acestui model de instruire, furnizând instrucțiuni detaliate și exemple pentru a vă ajuta să vă reconstruiți propria strategie de învățare.

Ce sunt principiile de instruire centrate pe studenți? Principiile de instruire centrate pe studenți sunt standardele educaționale adoptate de profesori și de formatori în învățarea centrata pe student. Acestea oferă orientări privind instruirea și evaluarea, precum și strategii de învățare personalizate menite să armonizeze experiența învățării cu nevoile individuale ale fiecărui student. Aceste principii sunt orientate către studenți și se adresează individual și la nivel de grup, prin oferirea de atenție și feedback la nevoile și caracteristicile specifice ale celor care iau parte la lecții, în scopul de a le ajuta să învețe tot ceea ce acestea au nevoie pentru a-și atinge obiectivele academice și profesionale ale vieții lor.Beneficii ale principiilor de instruire centrate pe studenți Principiile de instruire centrate pe studenți sunt foarte benefice atât pentru studenți, cât și pentru profesori. Oferă multiple beneficii pentru fiecare:

Beneficii pentru studenți: • Abilitatea de a căuta informația necesară și de a colabora cu alți studenți. • Oportunitatea de a studia informații de la profesori și de a colabora cu alți studenți în vederea înțelegerii și asimilării informațiilor. • Oportunități de a primi feedback și suport de la profesori pe masura ce asimilarea informatiilor se derulează. • Sprijin nou-nascut pentru a rezolve provocările academice.

Beneficii pentru profesori: • Posibilitatea de a evalua progresele studenților. • Abilitatea de a face rapoarte imediate referitoare la starea progresului și a rezultatelor fiecărui student. • Oportunități de a oferi suport și feedback pe florile feedback-ului studentului. • Oportunitatea de a dezvolta un mediu de educație în care să fie recunoscute și în care să fie încurajate contribuțiile fiecărei individualități.

Motive pentru care profesorii sunt importanți Te-ar putea interesa si: Motive pentru care profesorii sunt importanți

Strategii de instruire centrate pe studenți Să construiești un mediu de învățare eficient centrat pe student, atunci când te pregătești să faci clasă, trebuie să le oferi studenților o serie de strategii diferite care să se potrivească stilului lor de învățare unic. Iată câteva strategii eficiente care te pot ajuta:

• Pregătește-ți clasa în avans. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a fi pregătit pentru clasele tale. Construiește un plan de curs detaliat, care prezintă obiectivele și temele de studiu pentru fiecare zi și îți organizează conținutul pe măsură ce se desfășoară fiecare clasă. În plus, asigură-te că ai considerat diversitatea nevoilor și intereselor studenților.

• Facilitează comunicarea. Comunicarea eficientă este esențială atunci când lucrezi cu cei din spatele tehnologiei. Asigură-te că întrebi mereu să văi revizuiți materialul, în special asupra noilor concepte și tehnici pe care abia le-ați învățat. Împarte-ți clasele în grupuri mici și discută despre materialul studiat la fiecare lecție. Acest lucru va permite studenților să nu numai că învețe, ci și să se dovedească unii pe alții.

• Încurajează-i pe studenți să se implice în activități colaborative. O altă strategie eficientă pentru instruirea centrata pe student este promovarea colaborariștilor și a activităților de grup. Acest lucru îi ajută pe studenți să împărtășească cunoștințele, să stabilească mecanisme de rezolvare a problemelor și să construiască capacități de gândire importante în grup.

• Utilizează tehnologia. Utilizarea tehnologiei atunci când se încearcă să se facă instruirea centrata pe student poate oferi o experiență îmbunătățită studenților și profesorilor. Spre deosebire de manualele vechi, tehnologia oferă studenților posibilitatea de a accesa informații, de a lucra împreună și contribuie în mod semnificativ la planul de învățare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ghid pentru principiile de instruire

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×